31

Οι γεωλογικές μελέτες θα δείχνουν στο εξής πού μπορούμε να χτίσουμε. Σύμφωνα με απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ, εγκρίθηκαν οι προδιαγραφές εκπόνησης μελετών για την επιλογή γεωλογικά κατάλληλων περιοχών για βιώσιμη οικιστική ανάπτυξη, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του Βήματος την Πέμπτη.


Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι από τις γεωλογικές μελέτες ενδέχεται να προκύψουν και περιοχές ή μεμονωμένα οικόπεδα που δεν θα μπορούν να οικοδομηθούν, έστω και αν η ευρύτερη περιοχή ενταχθεί στο σχέδιο πόλεως, γιατί δεν αποκλείεται να αποτελούν, π.χ., επίκεντρο γεωλογικού ρήγματος ή ακόμη να είναι περιοχή που πρέπει να προστατευτεί.


Όσον αφορά στις περιοχές αυθαιρέτων που είναι στη διαδικασία ένταξης στο σχέδιο πόλεως, όλα δείχνουν ότι οι γεωλογικές μελέτες θα κρίνουν τελικά το αποτέλεσμα και την έκταση των εντάξεων.


Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ