Ραντεβού τρεις φορές την εβδομάδα έδωσαν Κληρίδης και Ντενκτάς
Τρεις φορές την εβδομάδα αποφάσισαν να συναντώνται ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γλ.Κληρίδης, και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ραούφ Ντενκτάς. Η απόφαση ελήφθη κατά τη συνάντηση των δύο ανδρών που πραγματοποιήθηκε στο αεροδόμιο της Λευκωσίας.
Ραντεβού καθέ Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή έδωσαν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γλαύκος Κληρίδης και ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων Ραούφ Ντενκτάς που συναντήθηκαν, την Τετάρτη, στο πλαίσιο των απ ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό.
Η συνάντηση των δύο ανδρών, που διήρκεσε περίπου ενενήντα λεπτά, έγινε σε ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του διεθνούς αεροδρομίου Λευκωσίας, το οποίο βρίσκεται υπό τον έλεγχο της διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.
Πρόκειται για την πρώτη συνάντηση Κληρίδη – Ντενκτάς που πραγματοποιείται στο πλαίσιο των απ ευθείας συνομιλιών για το Κυπριακό, παρουσία του ειδικού συμβούλου του ΓΓ του ΟΗΕ για το Κυπριακό Αλβαρο ντε Σότο.
Πρώτα συνατήθηκαν ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας και ο Τουρκοκύπριος ηγέτης και στη συνέχεια οι σύμβουλοί τους. Μετά τη συνάντηση ανακοινώθηκε ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συναντώνται τρείς φορές την εβδομάδα, στην αίθουσα του αεροδρομίου, χωρίς να επιτρέπεται η παρουσία εκπροσώπων του Τύπου.
Μετά τη συνάντησή τους οι δύο ηγέτες δεν έκαναν δηλώσεις. Πάντως, ο Ντε Σότο σχολίασε ότι κατά τη συνάντηση έγινε συζήτηση επί της ουσίας του Κυπριακού αρχικά μεταξύ του Γλαύκου Κληρίδη, του Ραούφ Ντενκτάς και του ιδίου, και στη συνέχεια παρουσία και των συμβούλων τους.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).