
Σημαντική αύξηση σημείωσαν το Νοέμβριο οι λιανικές πωλήσεις στη Γερμανία
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση σημείωσαν το Νοέμβριο του 2001 οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία, καθώς η χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων επέτρεψε στα γερμανικά νοικοκυριά να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους.
28
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης αύξηση σημείωσαν το Νοέμβριο του 2001 οι πωλήσεις λιανικής στη Γερμανία, καθώς η χαλάρωση των πληθωριστικών πιέσεων επέτρεψε στα γερμανικά νοικοκυριά να αυξήσουν τις καταναλωτικές δαπάνες τους. Συγκεκριμένα, οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση αύξηση 1,6% σε μηνιαία βάση, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για αύξηση 0,2%.
Εντούτοις, σύμφωνα με τη σημερινή έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα η Ομοσπονδιακή Στατιστική Υπηρεσία, οι πωλήσεις λιανικής σημείωσαν μείωση 0,4% σε σχέση με το Νοέμβριο του 2000.
Εταιρείες όπως η κορυφαία γερμανική αλυσίδα λιανικής Metro AG, το κορυφαίο γερμανικό πολυκατάστημα KarstadtQuelle AG και η κορυφαία ευρωπαϊκή εταιρεία λιανικού εμπορίου καλλυντικών Douglas Holding AG ανακοίνωσαν την προηγούμενη βδομάδα αυξημένες πωλήσεις στο 2001.
«Η κατάσταση για τις εταιρείες λιανικού εμπορίου βελτιώνεται αργά αλλά σταθερά», εκτιμά ο οικονομολόγος στη J.P. Morgan στη Φρανκφούρτη Στέφαν Μπεργκχάιμ. «Ο πληθωρισμός θα συνεχίσει να υποχωρεί και η ανεργία θα αρχίσει να μειώνεται στα μέσα του χρόνου» προσθέτει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Συνεργασία Δήμου Ιωαννιτών και Παγκόσμιου Συμβουλίου Ηπειρωτών Εξωτερικού
- Ο Τομ Χόλαντ θα ήθελε ο Φρεντ Αστέρ να νιώθει περήφανος για εκείνον – Η νέα βιογραφία
- Η Περιφέρεια Αττικής ολοκλήρωσε την εγκατάσταση και των 388 καμερών παραβίασης ερυθρού σηματοδότη
- Πώς να επιλέξετε το σωστό συμπλήρωμα διατροφής: Τι αξίζει πραγματικά να προσέχετε
- Στο επίκεντρο του ΔΣ της ΚΕΔΕ θεσμικές ρυθμίσεις και χρηματοδότηση των Δήμων
- Ηράκλειο: Έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. για επεισόδιο με πυροβολισμούς – Τρεις συλλήψεις μετά από αντικρουόμενες καταγγελίες
