Συνεδριάζει τη Δευτέρα η διυπουργική επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Το ζήτημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών του 2004 θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα τη Δευτέρα. Η συνάντηση πραγματοποιείται έπειτα από τις επαφές που είχε για το θέμα ο Κώστας Σημίτης με τον Τζ.Μπους.
Το ζήτημα της ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 θα βρεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της διυπουργικής επιτροπής για την Ολυμπιάδα τη Δευτέρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί έπειτα από τις επαφές που είχε για το θέμα ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Ο. Μπους, στην Ουάσιγκτον.
Η διυπουργική επιτροπή θα ασχοληθεί, μεταξύ άλλων, και με την προετοιμασία της ελληνικής πλευράς εν όψει της επιθεώρησης που θα κάνει από τις 21 έως τις 23 Ιανουαρίου η συντονιστική επιτροπή της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, υπό τον πρόεδρό της Ντένις Όσβαλντ.
Στο πλαίσιο αυτό θα εξεταστεί η πρόοδος των κατασκευαστικών έργων, οι δημοπρατήσεις των Ολυμπιακών έργων, οι εξελίξεις στα μεταφορικά έργα, τα εναλλακτικά σενάρια για τα οδικά έργα και το πρόγραμμα φιλοξενίας.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59