35

Τέλος στα σενάρια που την ήθελαν να είναι υποψήφια για το Δήμο Αθηναίων έβαλε την Παρασκευή η Ειρήνη Παπά. Σε δήλωσή της η κ. Παπά αναφέρει ότι θα συνεχίσει να υπηρετεί και να προβάλλει τον πολιτισμό αλλά αρνείται να πάρει μέρος σε «θεαματικές μονομαχίες, ξιφομαχίες και κοκορομαχίες».


Η δήλωση της κ. Παπά έχει ως εξής:

«Αυτή η ιστορία της πιθανής υποψηφιότητάς μου για το Δήμο Αθηναίων, πριν αρχίσει τέλειωσε.

»Ευχαριστώ ορισμένα ΜΜΕ, που με τον τρόπο που χειρίστηκαν το θέμα, με προειδοποίησαν εγκαίρως ότι ο δρόμος προς τους Ολυμπιακούς Αγώνες δεν είναι η άμιλλα και η προσφορά, αλλά περνάει από διάφορα ντέρμπι, από τον Ιππόδρομο και το Κολοσσαίο, και απαιτεί θεαματικές μονομαχίες, ξιφομαχίες και κοκορομαχίες. Δεν έχω εκπαιδευτεί στις πολεμικές τέχνες. Δεν έχω ασπίδα ούτε σπαθί. Δεν τα χρειάστηκα.

»Αρνούμαι να πάρω μέρος σε τέτοιου είδους θεάματα. Δεν θέλω νίκες που ταπεινώνουν το λαό και εμένα. Οι συνάνθρωποι, οι συνθνητοί, είναι για μένα μόνο σύμμαχοι και συνεργάτες. Δεν θέλω να χωρίσω το λαό μας σε φατρίες και τους συμπολίτες μου σε νικητές και ηττημένους.

»Θα συνεχίσω να υπηρετώ και να προβάλλω τον πολιτισμό, τον ολυμπισμό και προπαντός την εκεχειρία και την ειρήνη. Αφήνω ελεύθερο το πεδίο των αντιπαραθέσεων, των μαχών και των συγκρούσεων στους πολιτικούς και τα κόμματα.

»Ευχαριστώ ολόψυχα τους φίλους και τους συμπολίτες μου, όλων των κομμάτων και όλων των χρωμάτων, όπως και όλους τους δημοσιογράφους που εξέφρασαν με θερμά λόγια τη συμπαράστασή τους και την πίστη τους σε μια υποψηφιότητά μου για το Δήμο της Αθήνας.

»Οι Ολυμπιακοί Αγώνες ήταν και είναι η μόνη πρόκληση και πρόσκληση για μένα. Ο αγώνας εναντίον συνυποψήφιων είναι αγώνας άγονος».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ