
Τη θέσπιση μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς εξετάζει η κυβέρνηση
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει πακέτο μέτρων θεσμικού χαρακτήρα για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η καθιέρωση μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς στα πρότυπα του τραπεζικού μεσολαβητή.
28
Το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης ετοιμάζει πακέτο μέτρων θεσμικού χαρακτήρα για το Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών, ανάμεσα στα οποία ξεχωρίζει η καθιέρωση μεσολαβητή της κεφαλαιαγοράς στα πρότυπα του τραπεζικού μεσολαβητή. Μάλιστα, μελετάται η επέκταση του μοντέλου και στον ασφαλιστικό χώρο. Σχετική σύσκεψη ενδέχεται να πραγματοποιηθεί την Πέμπτη υπό τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκο Χριστοδουλάκη.
Το όργανο αυτό αναμένεται να δρα έπειτα από καταγγελίες, θα πραγματοποιεί ελέγχους και θα επιχειρεί την εξωδικαστική επίλυση των όποιων διαφορών. Το βασικό θεσμικό πρόβλημα εντοπίζεται κυρίως στη διαφάνεια και στην ισότιμη μεταχείριση των επενδυτών από τις χρηματιστηριακές, ή άλλες εταιρείες που εμπλέκονται στη διαδικασία των συναλλαγών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΜΠΕ
- Ο Τραμπ επιδιώκει να αλλάξει τον χάρτη της Μέσης Ανατολής – Συμφωνία με τη Σαουδική Αραβία για τα πυρηνικά
- Ο Τζον Λεγκουιζάμο δεν μπορούσε να δει «για 12 ώρες την ημέρα» στα γυρίσματα της Οδύσσειας
- Ρίχνονται στη «μάχη» των προκριματικών Europa και Conference League ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός
- Βρετανία: Αποσύρει τους εναπομείναντες διπλωμάτες της από το Ιράν
- ΕΕ: Αυξήθηκαν οι πωλήσεις των καινούργιων αυτοκινήτων το πρώτο εξάμηνο του 2026 – Κυριαρχούν τα υβριδικά
- Ακρόπολη: Στον ανακριτή απολογείται σήμερα ο 60χρονος που μαχαίρωσε τουρίστες

