
Ο υπουργός Οικονομικών της Αργεντινής πρώτο «θύμα» της κρίσης που ξέσπασε στη χώρα
Ο πρόεδρος της Αργεντινής έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ντ.Καβάγιο, ο οποίος την υπέβαλε -μαζί με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης- μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί.
28
Ο πρόεδρος της Αργεντινής, Φερνάντο ντε λα Ρούα, έκανε δεκτή την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών Ντομίνγκο Καβάγιο, ο οποίος την υπέβαλε την Πέμπτη μαζί με όλους τους υπουργούς της κυβέρνησης, μετά τις βίαιες διαδηλώσεις που ξέσπασαν λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.
Κυβερνητική πηγή στο Μπουένος Αϊρες είχε δηλώσει στο πρακτορείο Reuters ότι ο Φερνάντο ντε λα Ρούα αναμένεται να κάνει δεκτές τις παραιτήσεις ορισμένων μελών του υπουργικού συμβουλίου.
O πρόεδρος της Αργεντινής έχει ήδη κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, αλλά αυτό δεν… εμπόδισε περίπου 10.000 πολίτες του Μπουένος Αϊρες να διαδηλώσουν μαζικά στους δρόμους της πρωτεύουσας τα ξημερώματα της Πέμπτης.
Διαδηλωτές εκτόξευσαν βόμβες μολότοφ με αποτέλεσμα πολλά γραφεία να τυλιχτούν στις φλόγες. Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να διαλύσει το συγκεντρωμένο πλήθος στην Plaza del Mayo (Πλατεία Μαΐου).
Έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 100 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των αιματηρών συγκρούσεων των διαδηλωτών με την αστυνομία, εν μέσω της χειρότερης οικονομικής κρίσης που ταλανίζει τη χώρα τα τελευταία χρόνια.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Ο Μάικλ Τζ. Φοξ, η σύζυγός του Τρέισι Πόλαν και η νόσος του Πάρκινσον
- Ο Ολυμπιακός αρνήθηκε δεύτερη πρόταση της Ντουμπάι για τον Γουόκαπ
- Στη διάθεση των φιλάθλων τα εισιτήρια του Παναθηναϊκού για τη ρεβάνς με την Πάκσι
- Χάσμα νοσηρότητας: Το χάσμα ανάμεσα στο προσδόκιμο και στο υγιές προσδόκιμο ζωής – Ζούμε περισσότερο, ζούμε όμως καλύτερα;
- EU Gives Guarded Welcome to New US Tariffs
- Βραχυχρόνια μίσθωση: Κατά 7,1% αυξήθηκαν οι δηλώσεις καταλυμάτων τύπου Airbnb

