Συμπλοκή αστυνομικών με εργαζόμενους στις υπηρεσίες καθαριότητας
Εργαζόμενοι στην καθαριότητα που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας συνεπλάκησαν το πρωί της Τετάρτης με άνδρες στις αστυνομίας. Τα επεισόδια έγιναν όταν οι απεργοί επιχείρησαν να κάνουν πορεία προς τη Βουλή με σαράντα απορριμματοφόρα.
Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τετάρτης μεταξύ ανδρών της αστυνομίας και εργαζομένων στην καθαριότητα που πραγματοποιούσαν πορεία διαμαρτυρίας. Τα επεισόδια έγιναν στην οδό Πειραιώς, όταν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα επεχείρησαν να πραγματοποιήσουν πορεία με σαράντα απορριμματοφόρα προς τη Βουλή.
Στη συνέχεια, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις απέκλεισαν την οδό Πειραιώς ζητώντας από τους συγκεντρωμένους να περάσουν μόνο πεζοί. Οι εργαζόμενοι αντέδρασαν πετώντας πέτρες στους αστυνομικούς και οι αστυνομικοί απάντησαν με χρήση δακρυγόνων. Κατά τις συμπλοκές τραυματίστηκε ένας εργαζόμενος στην καθαριότητα και μεταφέρθηκε στην πολυκλινική Αθηνών. Μάλιστα, ομάδα εργαζομένων στην καθαριότητα επιτέθηκε σε περιπολικό της άμεσης δράσης.
Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν, αργότερα, πορεία μέχρι την πλατεία Κοτζιά και συναντήθηκαν με τον δήμαρχο Αθηναίων, Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο τελευταίος τους διαβεβαίωσε ότι θα προσπαθήσει να μιλήσει με το υπουργείο Εσωτερικών ώστε να βρεθεί μια λύση στο θέμα της υπογραφής συλλογικής σύμβασης που επιδιώκουν.
«Για τη Νέα Αριστερά, η κατάργηση της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής αποτελεί επιτακτική ανάγκη και η ελεύθερη πρόσβαση στη δημόσια Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, με τη σταδιακή κατάργηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αποτελεί στρατηγικό στόχο, σημειώνει η Πατησίων
Αντίστροφη μέτρηση για τους υποψηφίους των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2026, καθώς σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου εκπνέει η προθεσμία για την απόκτηση του προσωπικού κωδικού ασφαλείας (password).