30

Δύο σχολικά συγκροτήματα στην πλατεία Βάθη επισκέφθηκε την Τρίτη ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Χριστόδουλος, για να ευχηθεί στους μαθητές με αφορμή τις εορτές των Χριστουγέννων.


Φθάνοντας το πρωί στο 55ο δημοτικό σχολείο ο κ. Χριστόδουλος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις από τους μαθητές. Ο Αρχιεπίσκοπος μίλησε για τα Χριστούγεννα αλλά και για τον αγώνα της ζωής λέγοντας: «Έξω από το σχολείο γίνεται χαλασμός. Υπάρχουν δύο δρόμοι· της Αρετής και της Κακίας. Ο πρώτος είναι δύσκολος γεμάτος αγκάθια, αλλά στο τέλος περιμένει η επιτυχία. Ο δεύτερος είναι εύκολος, κατηφορικός αλλά στο τέλος του περιμένει η πτώση.»


Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Χριστόδουλος επανέλαβε ότι δεν τον ενδιαφέρει πώς ντύνονται και πώς κουρεύονται οι νέοι. «Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η ψυχή σας» σημείωσε.


Ο Αρχιεπίσκοπος έγινε δεκτός με θερμές εκδηλώσεις και στο 4ο δημοτικό σχολείο που επισκέφθηκε στη συνέχεια. Τον κ. Χριστόδουλο συνόδευε ο νεοεκλεγείς Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου, Μακάριος Φιλοθέου, ο οποίος τα τελευταία χρόνια λειτουργούσε στο ναό του Αποστόλου Παύλου, στην πλατεία Βάθη.


Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος επισκέφθηκε επίσης το νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία και αύριο θα επισκεφθεί κέντρα απεξάρτησης τοξικομανών.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ