Απεργούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία
Σε εικοσιτετράωρη απεργία προχωρούν τη Δευτέρα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας. Εξαιτίας των κινητοποιήσεων τα νοσηλευτικά ιδρύματα θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.
Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργούν τη Δευτέρα τα δημόσια νοσοκομεία όλης της χώρας εξαιτίς της εικοσιτετράωρης απεργίας των εργαζομένων σε αυτά. Οι εργαζόμενοι ζητούν προσλήψεις προσωπικού 6.000 ατόμων, αναβάθμιση των συνθηκών εργασίας και περισσότερα κονδύλια για την υγεία.
Εν τω μεταξύ, οι πανεπιστημιακοί γιατροί εξακολουθούν να απέχουν από το κλινικό τους έργο, αλλά και από επιτροπές διαμαρτυρόμενοι για το νόμο ο οποίος, μεταξύ άλλων, τους απαγορεύει να εργάζονται ταυτόχρονα στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οι πανεπιστημιακοί γιατροί απειλούν ότι θα κλείσουν την Ιατρική Σχολή στις 7 Ιανουαρίου σε περίπτωση που δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.