Ασφαλή τα αεροπορικά ταξίδια για τις υγιείς εγκύους
Νέα Υόρκη: Οι έγκυοι που βρίσκονται ακόμα και στον ένατο μήνα της κύησης μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια με αεροπλάνο, αν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Την οδηγία εξέδωσε πρόσφατα η επιστημονική ομάδα του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων των ΗΠΑ (ACOG).
Νέα Υόρκη: Οι έγκυοι που βρίσκονται ακόμα και στον ένατο μήνα της κύησης μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια με αεροπλάνο, αν δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα υγείας. Την οδηγία εξέδωσε πρόσφατα η επιστημονική ομάδα του Αμερικανικού Κολεγίου Μαιευτήρων και Γυναικολόγων των ΗΠΑ (ACOG).
“Η εγκυμοσύνη δεν ισοδυναμεί με κατάσταση εγκλεισμού στο σπίτι” δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Δρ Ραούλ Αρταλ της Ιατρικής Σχολής του Μιζούρι, ανακοινώνοντας τις νέες οδηγίες του ACOG.
Ο ίδιος εξήγησε στο Reuters ότι μέχρι στιγμής δεν υπήρχαν επίσημες συστάσεις προς τις εγκύους αναφορικά με τα αεροπορικά ταξίδια. Η πλειονότητα των αεροπορικών εταιρειών στις ΗΠΑ επιτρέπει στις γυναίκες να ταξιδέψουν μέχρι να συμπληρώσουν τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης τους. Ωστόσο, οι διεθνείς αερομεταφορείς απαγορεύουν τα ταξίδια στις εγκύους που έχουν περάσει την 35η εβδομάδα κύησης.
“Εάν δεν υπάρχουν προβλήματα υγείας και η εγκυμοσύνη εξελίσσεται ομαλά, τα αεροπορικά ταξίδια είναι ασφαλή μέχρι και την 36η εβδομάδα” υπογραμμίζει ο Ραούλ Αρταλ.
Ωστόσο, σπεύδει να επισημάνει ότι οι γυναίκες που έχουν σακχαρώδη διαβήτη ή παρουσιάζουν ανωμαλίες του πλακούντα (μερική αποκόλληση, χαμηλή πρόσφυση, κ.λπ.) πρέπει να αποφεύγουν γενικά τα ταξίδια κατά την εγκυμοσύνη τους.
health.in.gr
- Οδύσσεια του Νόλαν: «Ελάχιστα ομηρικά και καθόλου ελληνικά στοιχεία», υποστηρίζει καθηγητή της Οξφόρδηςς
- Βενεζουέλα: Διαδηλωτές έκαψαν αμερικανική και ισραηλινή σημαία
- Κυπριακό: «Μόνη ρεαλιστική λύση τα δύο κράτη», είπε ο Φιντάν στην Ολγκίν
- Κακοκαιρία: Απίστευτο σκηνικό στον Ολυμπο με χιονοχάλαζο στην καρδιά του καλοκαιριού
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442