
Υποχώρησε τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία και την Ιταλία
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης ήταν η υποχώρηση της βιομηχανικής παραγωγής στη Γαλλία και την Ιταλία κατά το μήνα Οκτώβριο, στοιχείο που επιτείνει την ανησυχία για την πορεία των οικονομιών της ζώνης του ευρώ.
28
Μεγαλύτερη της αναμενόμενης μείωση σημείωσε τον Οκτώβριο η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία και Ιταλία, παρέχοντας νέα ένδειξη ότι οι δώδεκα χώρες-μέλη της ζώνης του ευρώ βρίσκονται στα πρόθυρα της ύφεσης.
Σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα την Παρασκευή, η βιομηχανική παραγωγή στη Γαλλία μειώθηκε τον Οκτώβριο κατά 0,6% σε σχέση με τον Σεπτέμβριο, ενώ οι εκτιμήσεις οικονομολόγων έκαναν λόγο για μείωση 0,3%.
Παράλληλα, η αντίστοιχη έκθεση για τη βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία κατέδειξε μείωση τον Οκτώβριο σε ποσοστό 0,2% σε σχέση με έναν μήνα νωρίτερα, ενώ οι προβλέψεις έκαναν λόγο για 0,1%.
Για πρώτη φορά από το 1974, παρατηρείται ταυτόχρονη συρρίκνωση στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και τη Γερμανία. Τούτο καταφέρει πλήγμα στη Γαλλία, την υπ αριθμόν τέσσερα παγκοσμίως εξαγωγική οικονομία, αλλά και στην Ιταλία, την υπ αριθμόν επτά εξαγωγική οικονομία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Γάζα: Νέες σφαγές, ακόμα και παιδιών, από τις ισραηλινές δυνάμεις – Σκότωσαν μητέρα με 2 παιδιά της
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Κωδικός 10%
- Πόλεμος στο Ιράν: Πώς απειλεί την fast fashion – Έρχεται κύμα ανατιμήσεων σε ρούχα και sneakers
- Η Google επενδύει έως και 40 δισ. δολάρια στην Anthropic
- Μπέτις – Ρεάλ Μαδρίτης 1-1: Σοκ για τη «Βασίλισσα» στο 90+4′, πιο κοντά στον τίτλο η Μπαρτσελόνα
- Γιορτή σήμερα 25 Απριλίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο


