
Νέα υποχώρηση στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές την Παρασκευή
Το τέλος μίας δύσκολης εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έφερε και πάλι τους σημαντικότερους δείκτες στο αρνητικό πρόσημο. Για μία ακόμη ημέρα, οι περισσότερες εταιρικές προειδοποιήσεις προήλθαν από την τεχνολογία.
28
Το τέλος μίας δύσκολης εβδομάδας για τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια έφερε και πάλι τους σημαντικότερους δείκτες στο αρνητικό πρόσημο. Οι περισσότεροι κλάδοι υποχώρησαν αλλά, για μία ακόμη ημέρα, οι περισσότερες εταιρικές προειδοποιήσεις προήλθαν από την τεχνολογία.
«Βραχυπρόθεσμα, μπαίνουμε στην εορταστική σεζόν και ο όγκος των συναλλαγών θα είναι μικρός. Η στήριξη των αγορών εξαρτάται από την εταιρική εικόνα στις ΗΠΑ, αλλά για αυτό θα πρέπει να περιμένουμε έως τον Ιανουάριο για να έχουμε μία πιο ξεκάθαρη εικόνα», σχολίασε στους Financial Times αναλυτής της M&G.
Μετά από δύο ημέρες σημαντικών απωλειών οι εντολές πωλήσεων κόπασαν και, παρά το ό,τι οι περισσότεροι κλάδοι κινήθηκαν σε αρνητική τροχιά, δεν υπήρξαν μετοχές με πολύ μεγάλες απώλειες. Η Alcatel, για παράδειγμα, έχασε 4,4% στο Παρίσι και ήταν ένα από τα «βαριά χαρτιά» που πρωταγωνίστησαν στις λίστες με τους τίτλους που ακολούθησαν καθοδική πορεία.
Σε αυτό το κλίμα, ο δείκτης FTSE 100 το Λονδίνο διαμορφώθηκε στις 5.061,00 μονάδες (-0,27%), ο CAC 40 στο Παρίσι βρέθηκε στις 4.340,02 (-1,60%) και ο DAX στη Φρανκφούρτη στις 4.930,95 (-0,71%). O FTSE Eurotop 100 έκλεισε με πτώση 0,83% και ο DJ Euro Stoxx50 με απώλειες 0,97%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρυστιανού: Αστεία τα περί ρωσικής επιρροής – Όποτε γίνουν εκλογές είμαστε πανέτοιμοι
- Δασμοί 2.0: Αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου από τον Τραμπ – Ποιες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο, οι αντιδράσεις
- Ο Τζόνι Ντεπ αποκαλύπτει τον εσωτερικό του Σκρουτζ στο νέο τρέιλερ του «Ebenezer»
- Βίντεο της Άρσεναλ με την πρώτη μέρα του Τζόλη… μέσα από τα μάτια του (vid)
- Καύσωνας και φωτιές: Ισπανία και Γαλλία στο έλεος των πυρκαγιών – Χιλιάδες κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια του
- Αναβολή λόγω καιρού στη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship

