
Ταχεία επικύρωση της διεθνούς συμφωνίας για τις κλιματικές αλλαγές αποφάσισε η ΕΕ
Βρυξέλλες: Το Πρωτόκολλο του Κιότο για την αντιμετώπιση του φαινομένου του θερμοκηπίου θα επικυρωθεί από την ΕΕ πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη το 2002. Η απόφαση ελήφθη σήμερα Πέμπτη από το Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος. Αποφασίστηκε επίσης η εφαρμογή του κοινοτικού πρόγράμματος για την κλιματική αλλαγή, το οποίο θα ισχύσει έως το 2003.
Βρυξέλλες: Το Πρωτόκολλο του Κιότο για την αντιμετώπιση του φαινομένο του θερμοκηπίου θα επικυρωθεί από την ΕΕ πριν από την Παγκόσμια Διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη το 2002. Η απόφαση ελήφθη σήμερα Πέμπτη από το Συμβούλιο υπουργών Περιβάλλοντος. Αποφασίστηκε επίσης η εφαρμογή του κοινοτικού πρόγράμματος για την κλιματική αλλαγή, το οποίο θα ισχύσει έως το 2003.
Το πρόγραμμα έχει ως στόχο τη μείωση της εκπομπής αερίων του θερμοκηπίου. Προβλέπει τη λήψη μέτρων για την προώθηση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την εξοικονόμηση και ορθολογική χρήση της ενέργειας στη βιομηχανία και τις μεταφορές.
Το ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή του Πρωτοκόλλου του Κιότο, το οποίο θα ενεργοποιηθεί μετά την επόμενη Παγκόσμια Διάσκεψη για την Αειφόρο Ανάπτυξη. Το Πρωτόκολλο προβλέπει για την ΕΕ μείωση των εκπομπών κατά 8%, σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, κατά το διάστημα 2008 – 2012.
Εμπορία ρύπων
Κατά τη διάρκεια του Συμβουλίου συζητήθηκε η πρόταση για
την “εμπορία δικαιωμάτων εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου”. Το μέτρο θα επιτρέπει στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις που παράγουν λιγότερους ρύπους του θερμοκηπίου από ό,τι τους αναλογεί να πωλούν το υπόλοιπο της πίστωσης σε άλλες επιχειρήσεις εντός της ΕΕ.
Επιπλέον, οι υπουργοί υιοθέτησαν πρόταση οδηγίας που προβλέπει τη
συμμετοχή του κοινού στην εκπόνηση σχεδίων και προγραμμάτων που σχετίζονται με
το περιβάλλον.
Πηγή: ΑΠΕ
health.in.gr
- Άννα Πρέλεβιτς: Γέννησε δίδυμα, πριν 18 μέρες και το αποκαλύπτει ανήμερα της γιορτής της μητέρας
- Τσουκαλάς κατά Μητσοτάκη: Αποδεδειγμένα ζει στην εικονική πραγματικότητα των excel του «επιτελικού κράτους»
- «Περιφερόμενος κίνδυνος ο Μητσοτάκης»: Πυρά κομμάτων στην κυβέρνηση και επικρίσεις για την υπόθεση του drone στη Λευκάδα
- «Πάμε μια βόλτα» στο MEGA: Καλεσμένος της Νίκης Λυμπεράκη ο Σωτήρης Τσαφούλιας
- Το όμορφο βίντεο της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη γιορτή της μητέρας (vid)
- Λειψυδρία: Γιατί οι βροχές δεν αρκούν για να αντιμετωπιστεί – Απώλειες έως 70% στα δίκτυα