Παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου στο Αιγαίο από τουρκικά αεροσκάφη
Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν την Πέμπτη σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορείου και νοτίου Αιγαίου.
Τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν την Πέμπτη σε παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών, οι οποίες εξελίχθηκαν σε παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου, στην περιοχή του βορείου και νοτίου Αιγαίου. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επρόκειτο για δέκα σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών, τα οποία αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν άμεσα από ελληνικά μαχητικά, ενώ δεν σημειώθηκαν εμπλοκές κατά τη διάρκεια αναχαίτισής τους.
Αρμόδιες πηγές χαρακτήρισαν συνήθη τη συμπεριφορά της γειτονικής χώρας και δεν απέδιδαν ιδιαίτερη σημασία στις σημερινές ενέργειές της.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59