
Τη συμβολή του απόδημου ελληνισμού για το 2004 ζήτησε ο ΥΠΠΟ στη συνέλευση του ΣΑΕ
Σε συστράτευση κάλεσε ο υπουργός Πολιτισμού τους απόδημους Έλληνες εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Μιλώντας στο συνέδριο του ΣΑΕ τόνισε ότι το 87% της Ολυμπιακής υποδομής έχει ολοκληρωθεί, επαναλαμβάνοντας ότι η Ελλάδα θα οργανώσει «άψογους» Αγώνες.
35
Στον εθελεντισμό και στη συμβολή των απόδημων Ελλήνων στην οργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 αναφέρθηκε ο υπουργός Πολιτισμού, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας τη Δευτέρα στη γενική συνέλευση του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ). Στο θέμα του εθελοντισμού αναφέρθηκε και Α αντιπρόεδρος της Βουλής, Παναγιώτης Σγουρίδης.
Ο υπουργός Πολιτισμού χαρακτήρισε τον εθελοντισμό ένα μεγάλο κοινωνικό και πολιτικό ρεύμα και απευθυνόμενος προς τους απόδημους Έλληνες τους κάλεσε να ενημερωθούν για την Ολυμπιάδα και να μεταδώσουν την πληροφόρησή τους και σε άλλους.
Μιλώντας για το θέμα της ασφάλειας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι δεν υπάρχει ασφαλέστερη δυτική χώρα από την Ελλάδα. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του τόνισε τη μεγάλη σημασία της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας, λέγοντας ότι το ζητούμενο είναι ο πολιτισμός των πολιτισμών και όχι η σύγκρουση.
Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος παραδέχτηκε ότι στην πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών έργων υπήρξαν προβλήματα και καθυστερήσεις, αλλά διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση έχει τον έλεγχο και γνωρίζει πώς να τα επιλύσει.
Ιδιαίτερη έμφαση στο θέμα του εθελοντισμού έδωσε στην ομιλία του και ο Α΄ αντιπρόεδρος της Βουλής Παναγιώτης Σγουρίδης. Όπως ανέφερε, ο εθελοντισμός είναι το «κλειδί για την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων».
Ο κ. Σγουρίδης είπε ότι το Ελληνικό Κοινοβούλιο θα αναλάβει πρωτοβουλίες σε θέματα εθελοντισμού. Σύμφωνα με τον ίδιο, θα διοργανώσει έκθεση για την Ολυμπιάδα στο Βουλή, θα ζητήσει τη συμβολή των ομογενών βουλευτών, ιδίως της Αυστραλίας που έχουν την εμπειρία της προηγούμενης Ολυμπιάδας, και θα θέσει το ζήτημα στις συνεδριάσεις της Βουλής των Εφήβων το 2002 και το 2003.
Ο Α αντιπρόεδρος της Βουλής ζήτησε, τέλος, από τους από όλες τις δυνάμεις του ελληνισμού και της διασποράς μαζί με τη μητροπολιτική Ελλάδα να δώσουν μάχη για να κερδηθεί το στοίχημα της Ολυμπιάδας.
Στη συνέλευση του ΣΑΕ μίλησε και ο γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων του υπουργείου Πολιτισμού, Κώστας Καρτάλης. Ανακοίνωσε ότι ο προϋπολογισμός της Ολυμπιάδας θα ανέλθει σε 432 δισ. δρχ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ
- Κινητοποίηση της Πυροσβεστικής για φωτιά σε διαμέρισμα στα Πατήσια
- Λάμψη Μουζακίτη με μια ακόμα κορυφαία διάκριση
- «Γνήσια κακός άνθρωπος, χειρότερος και από τον Τζέφρι Έπσταϊν» – Πώς ο Μάικλ Τζάκσον τελικά νίκησε
- Nεολαία και (ψηφιακή) πολιτική: Δεν συγκινεί τα ελληνόπουλα η online συμμετοχή στα κοινά
- Δημοσιεύθηκε η ΚΥΑ για τα μέτρα προληπτικής πυροπροστασίας και τον καθαρισμό οικοπέδων – Οι αλλαγές και τα πρόστιμα
- Κρήτη: Κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στις φυλακές Αγυιάς Χανίων – Στο νοσοκομείο 7 άτομα από τους καπνούς

