Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

Νέα εποχή στις ελληνορωσικές σχέσεις με την επίσκεψη Πούτιν στην Ελλάδα

Η Αθήνα υποδέχεται την Πέμπτη τον πρόεδρο της Ρωσίας, ο οποίος έχει κάνει σαφές ότι η Ελλάδα αποτελεί προτιμητέο συνομιλητή για τη Μόσχα. Κατά την παραμονή του στην Ελλάδα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα υπογράψει έξι συμφωνίες διμερούς συνεργασίας.

37

Για τριήμερη επίσκεψη φτάνει την Πέμπτη στην Αθήνα ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος και αναμένεται να υπογράψει έξι συμφωνίες διμερούς συνεργασίας. Δρακόντεια είναι τα μέτρα ασφάλειας, που έχουν λάβει οι αστυνομικές αρχές, ενώ σε επιφυλακή έχουν τεθεί 3.000 αστυνομικοί.


Ο Βλαντιμίρ Πούτιν θα φτάσει στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 12:45 το μεσημέρι της Πέμπτης. Στις 13:30 θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στις 14:50 θα περιηγηθεί στην Έκθεση Κειμηλίων του Προεδρικού Μεγάρου. Στις 15:00 θα υπογραφούν οι διμερείς συμφωνίες Ελλάδας – Ρωσίας. Συνολικά, θα υπογραφούν έξι συμφωνίες που αφορούν στη συνεργασία στους τομείς της ναυτιλίας, των αερομεταφορών, της αστυνομικής συνεργασίας, της δικαιοσύνης, της ενέργειας και στην ίδρυση πολιτιστικών κέντρων.


Στις 16:40, ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα φτάσει στη Βουλή όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Σώματος, Απόστολο Κακλάμανη, και θα του απονεμηθεί το Χρυσό Μετάλλιο της Βουλής των Ελλήνων.


Ακολούθως, θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κώστα Καραμανλή. Το πρόγραμμα του κ. Πούτιν την Πέμπτη θα ολοκληρωθεί με το επίσημο δείπνο που θα παραθέσει προς τιμήν του ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.


Την Παρασκευή, στις 9:00 το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος θα ξεναγηθεί στον αρχαιολογικό χώρο της Ακροπόλεως και στη συνέχεια θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη. Οι συνομιλίες του κ. Πούτιν με τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, θα ξεκινήσουν στις 11:30 και αμέσως μετά θα ακολουθήσει γεύμα. Στις 15:45 είναι προγραμματισμένη συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων, ο οποίος θα του απονείμει το Χρυσό Κλειδί της πόλης. Στις 17.10 ο Βλαντίμιρ Πούτιν θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Το Σάββατο. ο Ρώσος πρόεδρος θα επισκεφθεί το Αγιο Όρος και τη Θεσσαλονίκη, ενώ θα αναχωρήσει για τη Μόσχα στις 8:25 την Κυριακή.


Η Τροχαία θα διακόπτει σταδιακά την κυκλοφορία, μισή ώρα πριν από την άφιξη του Ρώσου προέδρου, την Πέμπτη, στον οδικό άξονα από το αεροδρόμιο μέχρι το Προεδρικό Μέγαρο. Τις ώρες αυτές απαγορεύονται η στάση και η στάθμευση οποιουδήποτε αυτοκινήτου στους παραπάνω δρόμους.


Η διακοπή της κυκλοφορίας και η απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα ισχύουν και το πρωί του Σαββάτου, κατά την αναχώρηση του κ. Πούτιν από την Αθήνα, η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10:30.


Ανάλογα μέτρα με διακοπές κυκλοφορίας και απαγόρευση στάσης και στάθμευσης θα ληφθούν και κατά τις μετακινήσεις του κ. Πούτιν στην Αθήνα, στο διήμερο της παραμονής του.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός

LIVE: Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός. Παρακολουθήστε live στις 15:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός για τον 4ο τελικό της Α1 μπάσκετ γυναικών.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024