Το Κυπριακό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τη διεύρυνση της ΕΕ, εκτίμησε ο Σημίτης
Η ΕΕ έχει πολύ σημαντικότερα προβλήματα από το Κυπριακό, τόνισε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Σλοβενία, και εκτίμησε ότι όλα δείχνουν πως η ένταξη της Κύπρου στην Ένωση θα προχωρήσει ομαλά.
25
Το Κυπριακό δεν θα αποτελέσει πρόβλημα για τη διεύρυνση κι εάν αποτελέσει θα είναι πρόφαση και όχι πρόβλημα, δήλωσε την Παρασκευή ο πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε από κοινού με τον Σλοβένο ομόλογό του Γιάνες Ντρνόβσεκ, στο πλαίσιο της μονοήμερης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη Σλοβενία.
Ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι η Αθήνα θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα που της παρέχουν οι συνθήκες και οι αποφάσεις της ΕΕ για να επιτύχει την υλοποίηση της απόφασης της Ένωσης για ένταξη της Κύπρου, ανεξαρτήτως του πολιτικού ζητήματος. Σχολιάζοντας την επικείμενη συνάντηση Κληρίδη – Ντενκτάς, τόνισε ότι η όλη συζήτηση για εξεύρεση λύσης στο Κυπριακό γίνεται με βάση τις αποφάσεις του ΟΗΕ και όσα έχουν συμφωνήσει τα δυο μέρη στο παρελθόν.
Οι δυο πρωθυπουργοί συζήτησαν επίσης θέματα απτόμενα των διμερών σχέσεων, της διεύρυνσης της ΕΕ, των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και της τρομοκρατίας. Παράλληλα με τις συνομιλίες υπεγράφησαν και τρεις διακρατικές συμφωνίες συνεργασίας στους τομείς της οικονομίας, γεωργίας και στον τομέα των αερομεταφορών από τους αρμόδιους υπουργούς και υφυπουργούς που συνόδευαν τον κ. Σημίτη στην επίσκεψή του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις
- «Ο Μάικ Τζέιμς αυτοπροτάθηκε στη Μπαρτσελόνα»
- Εννέα συμφωνίες υπέγραψαν Μητσοτάκης και Μακρόν – Τι περιλαμβάνουν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)

















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442