Σάββατο 25 Απριλίου 2026
weather-icon 21o
Λύκειο των Εξαρχείων επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

Λύκειο των Εξαρχείων επισκέφθηκε αιφνιδιαστικά ο πρόεδρος της ΝΔ

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στον τομέα της παιδείας άσκησε ακόμα μια φορά ο πρόεδρος της ΝΔ, ο οποίος το πρωί της Δευτέρας πραγματοποίησε αιφνιδιαστική επίσκεψη στο 46ο Λύκειο Αθηνών, στα Εξάρχεια.

35

Μία ακόμη αιφνιδιαστική επίσκεψη πραγματοποίησε, τη Δευτέρα, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κ.Καραμανλής. Μετά το ΙΚΑ Νίκαιας, ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε το 46ο Λύκειο Αθηνών στα Εξάρχεια, όπου και ενημερώθηκε για τα προβλήματα των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Έντονη ήταν η κριτική που άσκησε στην κυβέρνηση για την πολιτική της στον τομέα της παιδείας.


Ο πρόεδρος της ΝΔ μίλησε με τους μαθητές και τους καθηγητές για τα φροντιστήρια και για τους λόγους που οδηγούν τους μαθητές σε αυτά, για τα προβλήματα που υπάρχουν σχετικά με την έλλειψη ηλεκτρονικών υπολογιστών, για τη διδασκαλία ξένων γλωσσών στα σχολεία, αλλά και για το θέμα των κτιριακών υποδομών. Σημειώνεται ότι το κτιριακό συγκρότημα όπου στεγάζεται το 46ο Λύκειο Αθηνών είχε υποστεί ζημιές από το σεισμό του 1999 και ορισμένες τάξεις έχουν μεταστεγαστεί σε λυόμενα.


Σε δηλώσεις του, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι το εν λόγω Λύκειο, αν και βρίσκεται στη καρδιά της Αθήνας και απέχει πολύ λίγο από το υπουργείο Παιδείας, αντιμετωπίζει έντονα πρόβλημα όσον αφορά στην κτιριακή υποδομή. Ακόμη, υποστήριξε ότι υπάρχουν τεράστιες ελλείψεις, ότι απουσιάζουν τα εργαστήρια πληροφορικής και οι Η/Υ, και ότι οι διπλοβάρδιες προκαλούν προβλήματα.


Ο κ. Καραμανλής τόνισε, ακόμη, ότι εξευτελίζεται η έννοια της δωρεάν παιδείας, καθώς η πλειονότητα των μαθητών καταφεύγει στα φροντιστήρια, με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται ο οικογενειακός προϋπολογισμός. Παράλληλα, μίλησε για κενά σε διδακτικό προσωπικό και βιβλία.


«Είναι βέβαιο ότι η κυβερνητική πολιτική στην κατεύθυνση αυτή έχει αποτύχει πλήρως. Οι Έλληνες δεν έχουν πλέον να περιμένουν τίποτα από την Κυβέρνηση Σημίτη» τόνισε ο κ. Καρμανλής για να προσθέσει: «Είναι, όμως, ανάγκη να αναδείξουμε την παιδεία σε πρώτη προτεραιότητα, γιατί είναι το όπλο της Ελλάδας για το αύριο. Να δώσουμε τα εφόδια στους νέους Έλληνες, ώστε να σταθούν ανταγωνιστικά στο σύγχρονο κόσμο».


«Για αυτό, πέρα από μικροκομματικές σκοπιμότητες» συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ «πρέπει να συμφωνήσουμε σε έναν εθνικό διάλογο, που θα οδηγήσει σε ένα εθνικό σύστημα για την παιδεία. Ένα σύστημα που θα το αποδεχτούν όλοι και θα έχει ορίζοντα τουλάχιστον 20 χρόνων».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ALTER EGO MEDIA A.E.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 25 Απριλίου 2026
Cookies