Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Εντείνεται η διαμάχη στην Εκκλησία με αφορμή την εκλογή νέων μητροπολιτών

Εντείνεται η διαμάχη στην Εκκλησία με αφορμή την εκλογή νέων μητροπολιτών

«Eμφύλιος» έχει ξεσπάσει στους κόλπους της Εκκλησίας με αφορμή την εκλογή του νέου μητροπολίτη Σύρου, καθώς μερίδα ιεραρχών εξαπολύει βολές κατά του Αρχιεπισκόπου, κατηγορώντας τον ότι δεν αφήνει τα μέλη της ΔΙΣ να ψηφίσουν κατά συνείδηση.

25

Εντείνεται η διαμάχη στους κόλπους της Εκκλησίας μετά τις επικρίσεις του μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικου στο πρόσωπο του κ. Χριστόδουλου όσον αφορά στις επιλογές του στα πρόσωπα που προωθούνται για να εκλεγούν στις κενές μητροπόλεις Συρου, Σιδηροκάστρου και Χαλκίδος. Κεντρικό πρόσωπο στη διαμάχη ο σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου, επικοινωνιολόγος Σωτήρης Τζούμας.


Ο κ. Καλλίνικος, επέκρινε πρόσωπα του περιβάλλοντος του κ. Χριστόδουλου, χαρακτηρίζοντας τα «παντελονάδες» και προτρέπει τον Αρχιεπίσκοπο να δεσμευθεί δημοσίως ότι επιτρέπει στους αρχιερείς να ψηφίσουν κατά συνείδηση το κατάλληλο πρόσωπο για την μητρόπολη της Σύρου. «Σύμμαχος» του Πειραιώς αναδεικνύεται ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος, ο οποίος επικρίνει τον κ. Τζούμα, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «δεν έχετε δικαίωμα να επιτίθεστε απρεπώς στο σεβάσμιο γέροντα μητροπολίτη Πειραιώς Καλλίνικο, αν μή τι άλλο επειδή τυγχάνει ο πνευματικός πατέρας του Αρχιεπισκόπου μας».


Απαντώντας ο σύμβουλος του Αρχιεπισκόπου αναφέρει ότι «κατάπληξη και οδύνη προκαλεί το γεγονός ότι ο σεβασμιότατος Πειραιώς και οι υποτακτικοί του έχουν κάθε δικαίωμα να διασύρουν δημοσίως και αναπολόγητα υποψηφίους, όπως επίσης ότι μπορούν αυτοί, να ποδηγετούν με πόλεμο δηλώσεων και συνεντεύξεων τον Αρχιεπίσκοπο επικαλούμενοι την υπακοή και υποταγή στην αδελφότητα».


Aργά απόψε o μητροπολίτης Πειραιώς επανήλθε στη διένεξή του με τον Aρχιεπίσκοπο, επικρίνοντας για άλλη μια φορά τις επιλογές του για τα πρόσωπα που θα εκλεγούν στις κενές μητροπόλεις, ενώ δεν παρέλειψε να επικρίνει με δριμύτητα το σύμβουλο του κ. Χριστόδουλου, Σωτήρη Τζούμα.


Ερωτώμενος για το εάν ο Αρχιεπίσκοπος χρειάζεται γκέμια είπε ότι «δεν θα έλεγα ότι δεν χρειάζεται γκέμια», προσθέτοντας ότι ο κ. Χριστόδουλος «δεν θέλει να διευθύνει ούτε διηύθυνε ποτέ την αρχιεπισκοπή».


Τελευταία ενημέρωση: 22.55

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Sports in

Σε κίνδυνο οι ισπανικοί σύλλογοι και η Φούρια Ρόχα λόγω της κυβερνητικής κηδεμονίας στην ομοσπονδία

Στελέχη της UEFA θεωρούν πως η κυβερνητική κηδεμονία στην ισπανική ομοσπονδία δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από τη στιγμή που δεν υπήρξε η ίδια ανοχή και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024