
Οξεία κριτική στην αγροτική πολιτική της κυβέρνησης από τον πρόεδρο της ΝΔ
Με επίσκεψη στην ορεινή επαρχία Καλαβρύτων ολοκλήρωσε τη διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στην αγροτική πολιτική.
34
Με επίσκεψή του στην ορεινή επαρχία Καλαβρύτων ολοκλήρωσε την Κυριακή τη διήμερη περιοδεία του στην Αχαΐα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κώστας Καραμανλής επισκέφθηκε το πρωί το αγρόκτημα Μπουγά στο Αίγιο και είχε συνομιλία με αγρότες της περιοχής. Σε δηλώσεις του άσκησε οξεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της σε ότι αφορά την αγροτική πολιτική, τονίζοντας ότι δεν είναι μόνο το βαμβάκι αλλά και τα εσπεριδοειδή, το ελαιόλαδο και μία σειρά ακόμα προϊόντων που έχουν προβλήματα. Χαρακτήρισε, μάλιστα, «ανίκανη» την κυβέρνηση να τα αντιμετωπίσει.
Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μετέβη στα Καλάβρυτα, όπου επισκέφθηκε το υπό δημιουργία Μουσείο Καλαβρυτινού ολοκαυτώματος. Εκεί ενημερώθηκε από το δήμαρχο Θανάση Παπαδόπουλο για την πορεία υλοποίησης του έργου.
Ο δήμαρχος του παρέδωσε υπόμνημα με την εκκρεμότητα που παρουσιάζει το θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων στα θύματα των ναζί.
Το μεσημέρι ο κ. Καραμανλής παρέστη στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λευκασίου, όπου ο δήμαρχος Ανδρέας Δημόπουλος παρουσίασε μία σειρά από προβλήματα, που -όπως είπε- έχουν αποτέλεσμα την εγκατάλειψη και ερήμωση της υπαίθρου. Ο δήμαρχος ζήτησε την αναπαλαίωση της ιστορικής μονής Αγίου Αθανασίου και την υπαγωγή του «Κλίματος του Παυσανία» στο υπουργείο Πολιτισμού από το υπουργείο Γεωργίας, όπου ανήκει σήμερα, για την καλύτερη τουριστική του αξιοποίηση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι το κόμμα του θα ασκήσει πιέσεις μέσω της διαδικασίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου, προκειμένου να αναπτυχθεί η ύπαιθρος με τη δημιουργία μονάδων αγροτοτουρισμού, κ.λπ. Ο κ. Καραμανλής επισκέφθηκε επίσης το Μουσείο Λαϊκής Τέχνης του δήμου, όπου του προσφέρθηκε ως δώρο μία καρδάρα, και το Σπήλαιο Λιμνών στα Καστριά Καλαβρύτων, από όπου έμεινε εντυπωσιασμένος.
Μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας του ο κ. Καραμανλής επέστρεψε στην Αθήνα.
ΑΠΕ
- Μητσοτάκης σε Μακρόν: Η κορωνίδα των συμφωνιών Ελλάδας – Γαλλίας είναι οι δεσμεύσεις αμοιβαίας συνδρομής
- Καιρός: Πιθανή ψυχρή εισβολή στις αρχές Μαΐου δείχνουν τα προγνωστικά μοντέλα – Οι περιοχές
- ΟΤ Delphi Economic Forum XI – Γλαβίνας: Το ΠΑΣΟΚ έχει εναλλακτική πρόταση για τη διακυβέρνηση της χώρας
- Ο Τι Τζέι Σορτς αναδείχθηκε MVP του play in (pic)
- Σαρλίζ Θερόν: Απόλυτη επιζήσασα – Ρισκάρει τα πάντα, επιβιώνει, προκαλεί ίλιγγο στο Μανχάταν
- Θεσσαλονίκη: Μέσα σε λίγες ώρες βεβαιώθηκαν από την Τροχαία 793 παραβάσεις