29

Ούτε διά της ευθείας, ούτε διά της πλαγίας οδού ενδιαφέρεται η Ρωσία να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον γγ της Συμμαχίας την Παρασκευή. Πάντως το Κρεμλίνο σχεδιάζει να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ «έως το σημείο που επιθυμεί η Δύση».


Ούτε διά της ευθείας, ούτε διά της πλαγίας οδού ενδιαφέρεται η Ρωσία να συμμετάσχει στο ΝΑΤΟ, είπε ο Βλαντιμίρ Πούτιν στον γγ της Συμμαχίας την Παρασκευή. Πάντως το Κρεμλίνο σχεδιάζει να προσεγγίσει το ΝΑΤΟ «έως το σημείο που επιθυμεί η Δύση».«Ο Βλ.Πούτιν είπε πως η άρνησή του δεν είναι κάποια πλάγια οδός της Ρωσίας για να αποσπάσει την υποψηφιότητα στο ΝΑΤΟ, ενώ έχει ήδη αποκλείσει την περίπτωση να μπει από την… κεντρική είσοδο» είπε ο Τζορτζ Ρόμπερτσον μετά τις συνομιλίες του με τον Ρώσο πρόεδρο στο Κρεμλίνο.


Ο τελευταίος ευχαρίστησε τον γγ του ΝΑΤΟ για το έργο του στην ενδυνάμωση των σχέσεων ανάμεσα στη Μόσχα και τη Συμμαχία. «Ο διάλογος ανάμεσα στις δύο πλευρές έχει αναπτυχθεί δυναμικά» εκτίμησε ο Πούτιν.


Και δήλωσε πωβς η χώρα του δεν επιθυμεί να έχει βέτο «σε οτιδήποτε κάνει το ΝΑΤΟ» είπε ο Ρόμπερτσον. «Η Μόσχα δεν επιχειρεί να επιβραδύνει ή να εξουδετερώσει τη δουλειά της Συμμαχίας» ήταν η απάντηση Πούτιν στη σχετική πρόταση του Τόνι Μπλερ που ο γγ κόμισε στη Μόσχα.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press,ΑΠΕ/Reuters