
«Όχι» στην αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος δηλώνει ο Χριστοδουλάκης
Αθήνα: Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους, που θα αρχίσει την 1η Ιουλίου του 2002, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, διευκρίνισε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Η δήλωση του υπουργού αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ.
Αθήνα: Η καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και στους δύο συζύγους, που θα αρχίσει την 1η Ιουλίου του 2002, δεν θα έχει αναδρομική ισχύ, διευκρίνισε την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομίας, Νίκος Χριστοδουλάκης, σε δηλώσεις του στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1. Η δήλωση του υπουργού αναμένεται να προκαλέσει έντονες αντιδράσεις από την ΑΔΕΔΥ.
Ο γενικός γραμματέας της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, Τάσος Δεληγιάννης, μιλώντας επίσης στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 97,1, τόνισε ότι η ΑΔΕΔΥ θα διεκδικήσει αγωνιστικά την αναδρομική καταβολή του οικογενειακού επιδόματος και ο πρόεδρος των εφοριακών, Γιώργος Κασάρας, εκτίμησε ότι οι δικαιούχοι θα προσφύγουν εκ νέου στα δικαστήρια.
Νωρίτερα σε έτερη συνέντευξή του στο ραδιοφωνικό σταθμό Flash 9,61, ο κ. Χριστοδουλάκης δήλωσε ότι οι φοροελαφρύνσεις αποφασίστηκαν με στόχο να στηριχθούν τα ασθενέστερα εισοδήματα.
Επισήμανε ότι ο στόχος του 3,8%, που έχει τεθεί για την ανάπτυξη, είναι ρεαλιστικός, ενώ η εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης δεν εξαντλείται στις αυξήσεις της τάξης του 2,5%, που εξαγγέλθηκαν στους μισθούς. Εξήγησε ότι αυτό γίνεται γιατί «στο Δημόσιο γίνονται μια σειρά από τομές -χορήγηση οικογενειακού επιδόματος- οι οποίες συνολικά οδηγούν τις δαπάνες για τη μισθοδοσία δημοσίων υπαλλήλων στο 6%, σε επίπεδο αισθητά υψηλότερα από εκείνο του πληθωρισμού».
Υπενθύμισε ότι η κυβέρνηση βάζει στο «στόχαστρο» την ανεργία, ευελπιστώντας ότι θα την περιορίσει, μέσω της μείωσης του συντελεστή φορολογίας των επιχειρήσεων, στις περιπτώσεις που αυτές θα αυξάνουν την απασχόληση.
Πηγή: ΜΠΕ
health.in.gr
- «Δικαιοσύνη για τα Τέμπη»: Πανό από συγγενείς και πολίτες έξω από το δικαστήριο
- Έπσταϊν: Ακόμη μια γυναίκα υποστηρίζει ότι συνέχιζε τους βιασμούς ενώ εξέτιε την ποινή του
- Έφτασε στο Μεξικό ο Πινέδα: «Ο Αλμέιδα ξέρει πόσο τον εκτιμώ, ήρθα στη Μοντερέι για να δουλέψω σκληρά» (vid)
- Aγορά εργασίας: Αύξηση ανεργίας με ταυτόχρονη αύξηση της απασχόλησης και της συμμετοχής
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της ιατρικής (Μέρος Ι’)
- Στο «κόκκινο» ο υδράργυρος: Θερμικές κάμερες κατέγραψαν 75°C σε ταράτσες της Αθήνας



