Η κόρης της ανεμώνης
Τον Απρίλη του 1972, ο διάσημος Ελληνοαμερικανός ηθοποιός Άντριου Σαμπάνις ταξιδεύει ινκόγκνιτο από Νέα Υόρκη για Αθήνα, για να γνωρίσει την περιοχή όπου πρόκειται να γυριστεί μια ταινία με πρωταγωνιστή τον ίδιο, αλλά και για να απομονωθεί στη βίλα του, στον τόπο καταγωγής του, και να μελετήσει το ρόλο του. Τον Απρίλη του 1972, ο […]
Δίπλα του ταξιδεύει μία Αθηναία δημοσιογράφος, ιδιοκτήτρια ενός κοσμοπολίτικου περιοδικού, η οποία τον αναγνωρίζει αλλά δεν του φανερώνει την ιδιότητά της. Η δημοσιογράφος στέλνει μία νεαρή συνάδελφό της στο θέρετρο όπου διαμένει ο διάσημος ηθοποιός, προκειμένου να πετύχει ένα ρεπορτάζ για το περιοδικό της που θα κάνει πάταγο. Έτσι αρχίζει μια συναρπαστική ιστορία, με συγκλονιστικά γεγονότα και απρόβλεπτη εξέλιξη.
Οι ήρωες, κατάφορτοι από υψηλές αρετές αλλά και από απάνθρωπα πάθη, κινούνται στη Νέα Υόρκη, στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, στην πανέμορφη Κέρκυρα και στα γραφικά Ζαγοροχώρια της Ηπείρου, στα άγρια βουνά και στις μαγευτικές παραλίες της Κρήτης.
Μία ιστορία που αρχίζει δειλά δειλά έναν Απρίλη, σαν πρελούδιο μιας συμφωνίας που θα ξεσπάσει σε κρεσέντο ένα βράδυ στην Επίδαυρο, είκοσι τρία χρόνια αργότερα.
Παρουσίαση του συγγραφέα
Ο Γιώργος Πολυράκης γεννήθηκε στα Σφακιά της Κρήτης. Σπούδασε Ιατρική στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, του οποίου είναι διδάκτωρ. Πήρε την ειδικότητα του χειρουργού και στη συνέχεια εξειδικεύτηκε στη χειρουργική των αγγείων στο νοσοκομείο Hammersmith του Λονδίνου.
Σήμερα εργάζεται ως χειρουργός στη Θεσσαλονίκη, όπου και ζει.
Έχει δημοσιεύσει ογδόντα τρεις επιστημονικές εργασίες σε ελληνικά και ξένα ιατρικά περιοδικά, έχει κάνει δεκάδες ανακοινώσεων σε ιατρικά συνέδρια και έχει πάρει μέρος στη διοργάνωση πολλών συνεδρίων. Είναι μέλος της Ελληνικής Χειρουργικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος, της Ιατρικής Εταιρείας Θεσσαλονίκης, της Εταιρείας Ιατρών Λογοτεχνών, της Εταιρείας Συγγραφέων Βορείου Ελλάδος και έχει διατελέσει μέλος του Διεθνούς Κολεγίου των Χειρουργών.
Στα μαθητικά του χρόνια ασχολήθηκε ερασιτεχνικά με τη δημοσιογραφία στα Χανιά και είχε γράψει δύο θεατρικά έργα που παίχτηκαν σε μαθητικές παραστάσεις. Ένα ακόμη θεατρικό έργο έγραψε όταν ήταν φοιτητής, το οποίο παίχτηκε από φοιτητές κατά τη διάρκεια της φοιτητικής εβδομάδας.
| Εκδόσεις Ψυχογιός | |
| Γιώργος Πολυράκης |
- Χάποελ Τελ Αβίβ – Ρεάλ Μαδρίτης 78-87: Στο Final-4 οι Μαδριλένοι και… περιμένουν τον Παναθηναϊκό
- Κρίσιμα τα επόμενα 24ωρα για τον 12χρονο μετά το πολύωρο χειρουργείο – Πώς συνέβη το ατύχημα με το πατίνι
- Χανταϊός στην Ελλάδα: Από την επιδημία του 1985 μέχρι σήμερα
- ΠΑΣΟΚ: Εκλέχθηκαν τα νέα μέλη της ΕΔΕΚΑΠ – Πρόεδρος ο Κόκκιας, αντιπρόεδρος η Ζούπη
- Στον Αστακό το θαλάσσιο drone «φάντασμα» που εντοπίστηκε στη Λευκάδα – Η προέλευση του και η άγνωστη αποστολή του
- Σάκκαρη: ««Θέλω να επιστρέψω ανάμεσα στις καλύτερες, δεν είμαι χαρούμενη εκεί που βρίσκομαι τώρα»

