Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καθιέρωση των αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας ζητά η Αννα Διαμαντοπούλου

Καθιέρωση των αγγλικών ως δεύτερης επίσημης γλώσσας ζητά η Αννα Διαμαντοπούλου

Την καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα προτείνει η επίτροπος Αννα Διαμαντοπούλου. Απαντώντας, ο υπουργός Παιδείας, Πέτρος Ευθυμίου, τονίζει: «Η ΕΕ πρέπει να προάγει και να σέβεται όλες τις εθνικές γλώσσες».

28

Την καθιέρωση της αγγλικής ως δεύτερης επίσημης γλώσσας στην Ελλάδα προτείνει η επίτροπος για την Απασχόληση και τις Κοινωνικές Υποθέσεις Αννα Διαμαντοπούλου σε συνέντευξή της στην Καθημερινή, καθώς -όπως εξηγεί- το ζήτημα της πολυγλωσσίας στην ΕΕ θα τεθεί ευθέως μετά και τη διεύρυνσή της.


Η κ. Διαματοπούλου τονίζει ότι η Ελλάδα πρέπει να προετοιμαστεί εγκαίρως και επισημαίνει σε όσους εκφράζουν φόβους για απώλεια της πολιτιστικής και εθνικής κληρονομιάς από την εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου πως «οι Έλληνες δεν θα πάθουν τίποτε αν μάθουν να μιλούν το ίδιο καλά τα ελληνικά και τα αγγλικά».


Ερωτώμενος σχετικά, ο Π.Ευθυμίου απάντησε: «Είναι σεβαστή κάθε θέση, αλλά θα ήθελα να τονίσω ότι η επίμονη και σταθερή θέση της Ελλάδας είναι ότι η ΕΕ πρέπει να προάγει και να σέβεται όλες τις εθνικές γλώσσες των κρατών οι οποίες πρέπει να θεωρούνται ισότιμες γλώσσες εργασίας. Αυτή τη σταθερή θέση διατηρούμε σε όλα τα επίπεδα της ΕΕ είτε αφορά την Κομισιόν είτε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ή οποιοδήποτε ευρωπαϊκό θεσμό».


«Στην Ελλάδα έχουμε μια ανοιχτή πολιτική γλωσσών», πρόσθεσε ο κ. Ευθυμίου εξηγώντας ότι «στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση διδάσκονται αυτή τη στιγμή τα αγγλικά από την τέταρτη δημοτικού, διδάσκονται τα γαλλικά και τα γερμανικά, ενώ το υπουργείο του βρίσκεται σε συνεννόηση με την Ιταλία και Ισπανία για την εισαγωγή των δυο γλωσσών. Αρα καλλιεργούμε την ισοτιμία όλων των γλωσσών και την κυριαρχία της κάθε εθνικής γλώσσας ως επίσημης γλώσσας εργασιών της ΕΕ», κατέληξε ο υπουργός Παιδείας.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ,ΜΠΕ

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024