
Την Τρίτη τα πρώτα επίσημα στοιχεία για τη συγχώνευση Εθνικής-Αlpha Bank
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο χρηματοπιστωτικό οργανισμό που θα προκύψει από τη συγχώνευση Εθνικής και Alpha Bank θα δώσουν την Τρίτη οι διοικήσεις των δύο τραπεζών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου.
28
Τα πρώτα επίσημα στοιχεία για το νέο χρηματοπιστωτικό οργανισμό που θα προκύψει από τη συγχώνευση Εθνικής και Alpha Bank θα δώσουν την Τρίτη οι διοικήσεις των δύο τραπεζών κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου. Επίσης, αναμένεται να γνωστοποιηθούν η σχέση ανταλλαγής των μετοχών και στοιχεία της μελέτης του κοινού συμβούλου McKinsey σχετικά με τις συνεργείες που μπορούν να αναπτυχθούν, αλλά και τη συμπληρωματικότητα σε διάφορους τομείς.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Εξπρές η μελέτη της McKinsey μιλά για σημαντικές συνεργίες στο χώρο της τεχνολογίας (λ.χ. e-banking) αλλά και σε επιμέρους τομείς (χρηματοδοτική μίσθωση, λιανική τραπεζική) όπου οι δύο τράπεζες έχουν διαφορετική ανάπτυξη. Σημαντική συμπληρωματικότητα εμφανίζεται στην αγορά των Βαλκανίων, τόσο σε καταστήματα όσο και σε γραφεία.
Επί της διαδικασίας, η νομική συγχώνευση αναμένεται να γίνει το πρώτο εξάμηνο του 2002, ενώ σύντομα θα προωθηθεί η αντίστοιχη διαδικασία για ορισμένες θυγατρικές, όπως αναφέρει την Κυριακή το Κέρδος. Σε ό,τι αφορά το εργασιακό, το ασφαλιστικό και το ζήτημα της αλληλεπικάλυψης των δικτύων, οι κ. Γ.Κωστόπουλος και Θ.Καρατζάς αναμένεται να επαναλάβουν ότι δεν θα ληφθούν αποφάσεις σε βάρος των εργαζομένων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αποκατάσταση Δημοκρατίας: «Μακάρι αυτή η αλλαγή να μην είναι μόνον αλλαγή προσώπων, αλλά και αλλαγή ουσίας»
- Καιρός: Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσουν ισχυρές καταιγίδες τις επόμενες ώρες
- Αυτό το ποσό θα πάρει ο Μόντριτς για τον έναν χρόνο στη Μίλαν
- Γερμανία: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο καγκελάριος Μερτς – «Έπονται περαιτέρω αλλαγές»
- Καρυστιανού: Αστεία τα περί ρωσικής επιρροής – Όποτε γίνουν εκλογές είμαστε πανέτοιμοι
- Δασμοί 2.0: Αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου από τον Τραμπ – Ποιες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο, οι αντιδράσεις


