Αυξημένα μέτρα για την αποτροπή επεισοδίων στον εορτασμό του Πολυτεχνείου
Επί ποδός θα βρίσκεται η Αστυνομία το προσεχές τριήμερο, κατά τον εορτασμό της 28ης επετείου από την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Ο πόλεμος στο Αφγανιστάν έχει οξύνει το αντιαμερικανικό αίσθημα και εντείνει τις ανησυχίες για πρόκληση επεισοδίων.
37
Σε επιφυλακή θα βρίσκεται από αύριο και επί τρεις ημέρες ολόκληρη η δύναμη της Γενικής Διεύθυνσης Αττικής, λόγω της έναρξης του τριήμερου εορτασμού για την 28η επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Τα γεγονότα σε ΗΠΑ και Αφγανιστάν εντείνουν τις ανησυχίες των αξιωματικών της αστυνομίας και των πρυτανικών αρχών του ΕΜΠ για πρόκληση επεισοδίων, παρ ότι δεν υπάρχουν σχετικές πληροφορίες.
Σε σύσκεψη που έγινε τη Δευτέρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης με συμμετοχή και εκπροσώπων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, αποφασίστηκε η Αστυνομία να διαθέσει δύναμη τουλάχιστον 3.000 ανδρών για την περιφρούρηση του ιδρύματος, άλλων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, της πορείας και της αμερικανικής πρεσβείας.
Όπως αναφέρουν Τα Νέα, οι πρυτανικές αρχές θεωρούν ότι όλα θα εξελιχθούν ειρηνικά και στους εσωτερικούς χώρους του πολυτεχνείου θα βρίσκονται διαρκώς δεκάδες μέλη ομάδων περιφρούρησης από πολιτικούς φορείς και εργατικά σωματεία για προληπτικούς λόγους.
Με την έναρξη του εορτασμού, την Πέμπτη, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια, η σύγκλητος του ιδρύματος, που είναι αρμόδια για την απόφαση άρσης του πανεπιστημιακού ασύλου σε περίπτωση επεισοδίων, θα βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, προκειμένου να αντιμετωπιστούν εγκαίρως οποιαδήποτε γεγονότα.
Κατά τον εορτασμό, το πολυτεχνείο θα ανοίγει τις πύλες του στις 8:30 το πρωί και θα τις κλείνει στις 9:00 το βράδυ. Το Σάββατο, οι πύλες του πολυτεχνείου θα κλείσουν στη 1:00 το μεσημέρι, μετά την ανάγνωση των ονομάτων των νεκρών της εξέγερσης, προκειμένου να ξεκινήσει η πορεία προς την πρεσβεία των ΗΠΑ περίπου στις 3:30 μ.μ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ρόδος: Υπό έλεγχο η φωτιά στον Ατάβυρο – Έκαψε περίπου 10 στρέμματα
- Γιασικεβίτσιους: «Ο Ομπράντοβιτς είναι σαν να μην έφυγε ποτέ από τον Παναθηναϊκό»
- Απόβαση των Αθηναίων στις παραλίες – Άφησαν το κλεινόν άστυ και έτρεξαν για βουτιές
- Φωτιά στο Κιλκίς – Μήνυμα από το 112
- Ακρίβεια: Καλοκαίρι στην πόλη για τους μισούς Έλληνες – «Φωτιά» οι τιμές στα νησιά
- Η Ρεάλ που θέλει να «δέσει» τον Βινίσιους και η «μαύρη λίστα» του Μουρίνιο
- O Σεθ Ρόγκεν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο η Αν Χάθαγουεϊ αποχώρησε από το «Knocked Up»
- Φοιτητικό επίδομα: Μέχρι πότε θα μείνει ανοιχτή η πλατφόρμα για την αίτηση
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 04.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/marek-piwnicki-L3Yg5RtS_JA-unsplash-1-315x220.jpg)
























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442