30

Πρόταση διαλόγου «χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς προαπαιτούμενα και χωρίς αποκλεισμούς» κατέθεσε ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, Κώστας Λαλιώτης, στον πρόεδρο του ΣΥΝ, Νίκο Κωνσταντόπουλο, κατά την ωριαία συνάντησή τους στα γραφεία του Συνασπισμού την Τρίτη.


Ο κ. Λαλιώτης προσήλθε στη συνάντηση παρουσιάζοντας δύο νέα στοιχεία. Το πρώτο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ίδιος προσωπικά επιθυμούν να θέσουν το διάλογο με τον ΣΥΝ και την Αριστερά γενικότερα σε νέα βάση, και το δεύτερο ότι το ΠΑΣΟΚ αναλαμβάνει αυτή την πρωτοβουλία με αυτοκριτική θεώρηση και με στόχο να αρθεί η δυσπιστία που, όπως είπε ο γραμματέας, έχει εδραιωθεί στα άλλα κόμματα και συνοψίζεται στη φράση «ΠΑΣΟΚ και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις».



Ο πρόεδρος του Συνασπισμού ευχήθηκε να αποκατασταθεί ένας αξιόπιστος πολιτικός διάλογος ιδιαίτερα μεταξύ ΠΑΣΟΚ – ΣΥΝ και πρόσθεσε ότι, το τελευταίο διάστημα, το κλίμα μεταξύ των δύο πλευρών είναι επιβαρυμένο.


«Ο διάλογος είναι προς το συμφέρον της πολιτικής ζωής του τόπου και οι ομαλές σχέσεις μεταξύ των δύο κομμάτων προϋποθέτουν το σεβασμό των κανόνων της πολυκομματικής δημοκρατίας» σημείωσε.


Ο πρόεδρος του ΣΥΝ αποσαφήνισε ακόμα ότι δεν αρνείται το διάλογο, αντίθετα τον βλέπει ως ένα δημοκρατικό όπλο για αλλαγή των κυβερνητικών πολιτικών με τις οποίες διαφωνεί ο Συνασπισμός.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ