Απάντηση στον Όσβαλντ θα δώσει η πρόοδος των Ολυμπιακών έργων δηλώνει ο Βενιζέλος
Συνάντηση με τη Γ.Αγγελοπούλλου είχε την Τρίτη ο Ευ.Βενιζέλος. Μετά τη συνάντηση ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε στην επιστολή Όσβαλντ, τονίζοντας ότι απάντηση στις αιτιάσεις του Ελβετού αξιωματούχου θα δώσει η πρόοδος των Ολυμπιακών έργων.
35
Αισιόδοξος για την πορεία προετοιμασίας των Ολυμπιακών έργων εμφανίστηκε, την Τρίτη, ο υπουργός Πολιτισμού, Ευ.Βενιζέλος, έπειτα από συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της «Αθήνας 2004», Γιάννα Αγγελοπούλου. Σε δηλώσεις του ο κ. Βενιζέλος σχολίασε την επιστολή Όσβαλντ, επισημαίνοντας ότι απάντηση στις ανησυχίες που εξέφρασε ο Ελβετός αξιωματούχος θα δώσει η πρόοδος των Ολυμπιακών έργων.
Όπως είναι γνωστό, ο πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής της ΔΟΕ με επιστολή του προς την κ. Αγγελοπούλου εξέφραζε τις ανησυχίες του για την προετοιμασία των Ολυμπιακών έργων, λόγω των συνεχών καθυστερήσεων. Ο κ. Βενιζέλος, αφού χαρακτήρισε την επιστολή «χρήσιμη», δήλωσε:«Την απάντηση στον κ. Όσβαλντ θα δώσουμε με τα έργα μας και με την πρόοδο που εμφανίζουν πλέον τα εργοτάξια».
Ο υπουργός Πολιτισμού αναφέρθηκε άλλη μίαφορά στα εναλλακτικά σενάρια για τα έργα στα οποία σημειώνονται καθυστερήσεις στην εκτέλεσή τους. Όπως δήλωσε, για κάθε έργο που έχει αναλάβει η Ελλάδα πρέπει να υπάρχει και ένα εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση απρόοπτου προβλήματος στην κατασκευή του.
Ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε ότι στο εξής θα έχει πιο στενή συνεργασία με την πρόεδρο της «Αθήνας 2004», ώστε να εξετάζεται πιο συχνά η πρόοδος της Ολυμπιακής προετοιμασίας. Για το σκοπό οι συναντήσεις της κ. Αγγελοπούλου με τον υπουργό Πολιτισμού θα γίνονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε Τρίτη. Πιο συχνή θα είναι και η ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, προκειμένου, όπως είπε ο κ. Βενιζέλος, να μη γίνεται ανακύκλωση φημών και σεναρίων.
Τέλος, ο υπουργός Πολιτισμού ανακοίνωσε ότι στις 13 Νοεμβρίου θα ενημερώσει την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την Ολυμπιακή προετοιμασία, ύστερα από το αίτημα της ΝΔ. Ο κ. Βενιζέλος επέκρινε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διαμαρτυρία του για ελλιπή ενημέρωση της Βουλής, υπενθυμίζοντας ότι το Σεπτέμβριο, κατά τη διάρκεια της ψήφισης του Ολυμπιακού Νομοσχεδίου ο ίδιος ενημέρωνε την αρμόδια επιτροπή και την Ολομέλεια της Βουλής.
Σημειώνεται ότι η κ. Αγγελοπούλου μετά τη συνάντησή της με τον κ. Βενιζέλο θα συναντηθεί με τον υφυπουργό Τύπου, Τηλέμαχο Χυτήρη. Η κ. Αγγελοπούλου θα ενημερώσει τον κ. Χυτήρη για την πρόοδο που παρουσιάζουν τα προγράμματα του «Αθήνα 2004». Όπως είναι γνωστό, ο κ. Χυτήρης έχει αναλάβει τον επικοινωνιακό τομέα των Ολυμπιακών Αγώνων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Σεισμός Κρήτη: Η εκτίμηση Χουλιάρα για τη σεισμική ακολουθία
- Τα σνακ που χαρίζουν ενέργεια (πριν την προπόνηση)
- Προς κατάργηση η προσωρινή σύνταξη
- Αίθριος καιρός με άνοδο της θερμοκρασίας το Σάββατο
- Ο Κόλμαν Ντομίνγκο δεν θεωρεί ότι το «Michael» αποκρύπτει την αλήθεια
- Πως το παρελθόν επηρεάζει τις σχέσεις μας
- Ο Μπίλι Πόρτερ έχει να λάβει πρόσκληση για το Met Gala από το 2019
- Ρωσία: Οι ΗΠΑ έχουν απορρίψει το διεθνές δίκαιο, ενδιαφέρονται μόνο για τα συμφέροντά τους, δηλώνει ο Λαβρόφ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/kiarash-mansouri-7yIWldVlGks-unsplash-1-315x220.jpg)






















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442