Με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο συναντήθηκε ο προκαθήμενος της αλβανικής Εκκλησίας
Θέματα κοινού ενδιαφέροντος και οι εξελίξεις στα Βαλκάνια κυριάρχησαν στη συνάντηση που είχε το πρωί του Σαββάτου με τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδος ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας.
Με τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο συναντήθηκε το πρωί του Σαββάτου ο Αρχιεπίσκοπος Τιράνων και πάσης Αλβανίας Αναστάσιος, ο οποίος πραγματοποιεί για πρώτη φορά επίσημη επίσκεψη στη χώρα μας με την ιδιότητα τού προκαθήμενου της αυτοκέφαλης ορθόδοξης αλβανικής Εκκλησίας.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, που διήρκεσε περίπου 30 λεπτά και έγινε σε εγκάρδιο κλίμα, οι δύο ιεράρχες συζήτησαν την ειρηνική συνύπαρξη των λαών και των θρησκειών, ιδιαίτερα στην ευαίσθητη περιοχή των Βαλκανίων, σε πνεύμα αγάπης, ανεκτικότητας και κατανόησης.
Περαιτέρω καταδίκασαν την έξαρση της τρομοκρατίας και αναφέρθηκαν διεξοδικά στην ανάγκη διαχριστιανικού και διαθρησκευτικού διαλόγου προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του θρησκευτικού φανατισμού και της ενίσχυσης της αλληλεγγύης μεταξύ των ανθρώπων.
Κατά την παραμονή του στην Αθήνα, ο κ. Αναστάσιος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Στεφανόπουλο, τον πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη, ενώ θα επισκεφθεί μονές, ναούς, οίκους ευγηρίας, ορφανοτροφεία και άλλα ιδρύματα.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.