Πρόστιμα σε δύο εταιρείες για πλημμελή έλεγχο στο αεροδρόμιο «Ελ.Βενιζέλος»
Βαριά πρόστιμα επιβλήθηκαν στις εταιρείες Axon Airlines και Swisport για πλημμελή έλεγχο ασφαλείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για την υπόθεση της «κατά λάθος» μεταφοράς από την Αθήνα στο Ηράκλειο Ιρακινού, χωρίς νόμιμα έγγραφα.
Πρόστιμα 10.000.000 δρχ. επιβλήθηκαν στην εταιρεία Axon Airlines και 3.000.000 δρχ. στην εταιρεία Swisport για πλημμελή έλεγχο ασφαλείας στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», για την υπόθεση της μεταφοράς από την Αθήνα στο Ηράκλειο Ιρακινού, ο οποίος πέρασε χωρίς έλεγχο από την αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου στην πίστα.
Ο υπουργός Μεταφορών Χρίστος Βερελής δήλωσε την Πέμπτη στη Βουλή ότι, εκτός από τα πρόστιμα, οι δύο εταιρείες ειδοποιήθηκαν πως θα τους αφαιρεθεί η άδεια σε περίπτωση που επαναληφθεί ανάλογο γεγονός. Σύμφωνα με Τα Νέα,ο υπουργός Μεταφορών έκανε γνωστό ότι βρίκεται σε συνεννόηση με το υπουργείο Δημόσιος Τάξης, ώστε να ενισχυθεί η παρουσία των ανδρών της ΕΛ.ΑΣ. στα ελληνικά αεροδρόμια.
Εν τω μεταξύ, ο 27χρονος Ιρακινός Κασέμ Ζονέιντ, που επιχείρησε να ταξιδέψει χωρίς νόμιμα έγγραφα από την Αθήνα στο Μόναχο και αντ αυτού βρέθηκε στο Ηράκλειο, δεν θα απελαθεί προς το παρόν, καθώς εκκρεμεί απάντηση από το Τμήμα Αλλοδαπών στην αίτησή του για χορήγηση πολιτικού ασύλου.
Το δικαστήριο ήρε την αρχική του απόφαση για άμεση απέλαση. Το λόγο έχει πλέον η Αστυνομία με το μέτρο της διοικητικής απέλασης, με το οποίο ο Κασέμ Ζονέιντ θα κρατηθεί στην Ελλάδα για τρεις μήνες και μέχρι τότε πιθανώς να του χορηγηθεί πολιτικό άσυλο. Αν όχι, τότε ο Ιρακινός έχει δικαίωμα να προσβάλει την απόφαση, περιμένοντας την έκβαση του αιτήματός του για πολιτικό άσυλο.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.