Με απώλειες 0,92% έκλεισε το ΧΑΑ την Παρασκευή
Με απώλειες 0,92%, στις 2.531,15 μονάδες, έκλεισε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, τα οποία πυροδότησε ο «γάμος» Εθνικής-Alpha Bank.
27
Με απώλειες της τάξεως του 0,92%, στις 2.531,15 μονάδες, έκλεισε την Παρασκευή ο γενικός δείκτης του ΧΑΑ, καθώς οι επενδυτές έσπευσαν να κατοχυρώσουν τα σημαντικά κέρδη της προηγούμενης συνεδρίασης, τα οποία πυροδότησε η ανακοίνωση της συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.
Η αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 58,7 δισ. δραχμές ή 172,4 εκατ. ευρώ.
Ο γενικός δείκτης άνοιξε με θετικό πρόσημο, «σκαρφαλώνοντας» έως τις 2.584,43 μονάδες, στον απόηχο της χθεσινής ανακοίνωσης της σημαντικότερης επιχειρηματικής συμφωνίας των τελευταίων ετών. Μετά το μέσο της συνεδρίασης όμως, η αγορά πέρασε σε αρνητικό έδαφος, καθώς οι επενδυτές προχώρησαν σε ρευστοποιήσεις για να κατοχυρώσουν τα χθεσινά κέρδη.
Η αγορά πάντως είναι εν αναμονή νέων εξελίξεων στον τραπεζικό, και όχι μόνο, κλάδο. Έντονες φήμες σήμερα έκαναν λόγο για πιθανή εξαγορά της Τράπεζας Αττικής από την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά αυτές διαψεύστηκαν από τη διοίκηση της δεύτερης.
Ο FTSE/ASE 20υποχώρησε κατά 1,41%, στις 1.423,23 μονάδες (ανώτατο ημέρας 1.461,77), ενώ οFTSE/ASE Mid40 σημείωσεάνοδο0,02% καιο FTSE/ASE Small Cap 80κατέγραψεκέρδητης τάξεως του 0,47%.
Στουςεπιμέρους κλαδικούς δείκτεςεπικράτησαν μεικτές τάσεις. Τα υψηλότερακέρδη σημείωσαν οιεταιρείεςΠληροφορικής(1,97%) και τις υψηλότερες απώλειεςοιτράπεζες(2,10%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγώνκατέγραψαν οι μετοχές τηςAlpha Bank (-4,15% στις 7.088 δρχ.), της Εθνικής Τράπεζας(-3,27% στις 9.868 δρχ.) και του ΟΤΕ (+0,88% στις 6.263 δρχ.).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν,160 ενισχύθηκαν,154 υποχώρησαν και65 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κολομβία: Ο απερχόμενος πρόεδρος Πέτρο ισχυρίζεται ότι ο ακροδεξιός διάδοχός του υπακούει στις εντολές των ΗΠΑ
- Γαλλία: Ο Μακρόν ζήτησε τη συνδρομή του στρατού για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών
- Σάμος: Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγιά στον Προφήτη Ηλία του όρους Καρβούνη
- Ισπανία: Εγκαταστάσεις της NASA κοντά στη Μαδρίτη επλήγησαν από τις πυρκαγιές
- Μέση Ανατολή: Η Σαουδική Αραβία πλήττει εγκαταστάσεις των Χούθι – Σειρήνες ηχούν στο Μπαχρέιν
- Η Σαουδική Αραβία επιτέθηκε στους «Χούθι» – Την ευθύνη όμως ανέλαβε η αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Υεμένης
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Ενα μπόνους για συνεπείς
- Στο Νέο Δελχί η κυβέρνηση Μόντι τα βάζει με την Gen Z της Ινδίας – Πόσο θα αντέξουν χωρίς ίντερνετ;
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 25.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/david-becker-jDVJH_9p3pk-unsplash-1-315x220.jpg)




















































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442