Αναγκαίες οι επενδύσεις για την πληροφορική υποδομή της χώρας, τόνισε ο Γ.Παπαντωνίου
Μετά την 11η Σεπτεμβρίου τα τρομοκρατικά χυπήματα εναντίον των συστημάτων πληροφορικής είναι λιγότερο απίθανα, τόνισε ο Γ.Παπαντωνίου σε συνέδριο του ΓΕΣ. Γι αυτό και κρίνεται επιτακτική η ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα ασφάλειας των συστημάτων.
Την επιτακτική ανάγκη για επενδύσεις στον τομέα της ασφάλειας της πληροφορικής υποδομής της χώρας, τόσο για την αντιμετώπιση τουυπαρκτού κινδύνου για τα συστήματα πληροφορικής από τη δυνατότηταοποιουδήποτε να παρεισφρύσει σε αυτά, όσο και για να συμβαδίσει η χώρα με τις ραγδαίες εξελίξεις στον κυβερνοχώρο, επισήμανετην Τρίτη ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Γιάννος Παπαντωνίου.
Μιλώντας σε συνέδριο που διοργάνωσετο Γενικό Επιτελείο Στρατού, σε συνεργασία με το Εθνικό Καποδιαστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, με θέμα «Ασφάλεια στον Κυβερνοχώρο και Δικτυοπειρατεία», ο Γ.Παπαντωνίου τόνισε ότιοι απειλές και οιεπιβουλές εναντίον των συστημάτων πληροφορικής, που μπορεί να έχουν και τρομοκρατική προέλευση, είναι πιθανότερες ή λιγότερο απίθανες έπειτα από το χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ.
Ο υπουργός Εθνικής Αμυνας, αφού χαρακτήρισε την πληροφορική απαραίτητο στοιχείο για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης, ζήτησε να δοθούν αξιόπιστες λύσεις από τους αρμόδιους φορείς, ώστε να δημιουργηθεί μια ολοκληρωμένη ομπρέλα ασφαλείας των συστημάτων πληροφορικής.
Μετά τη διαδικασία υποβολής των Μηχανογραφικών, θα «ανοίξει» ο δρόμος για την ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής βάζοντας τέλος στην αγωνία των συνολικά 89.032 υποψηφίων που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές
Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας δεν μπορεί να κρυφτεί πίσω από μια ΕΔΕ που διετάχθη άρον - άρον μετά τη δημοσιοποίηση και την πολιτική ανάδειξη του περιστατικού, για να αποφύγει την ανάληψη σοβαρής πολιτικής ευθύνης της, λέει το ΠΑΣΟΚ
Οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές 2026 θα πρέπει να έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία έως την Πέμπτη 16 Ιουλίου, στις 23:59