
Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η χρηματιστηριακή εβδομάδα στην Ευρώπη
Σημαντικά ήταν τα κέρδη που καταγράφτηκαν στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τον τεχνολογικό κλάδο να «σέρνει το χορό», παρά τις όποιες απογοητευτικές εταιρικές ανακοινώσεις.
28
Σημαντικά ήταν τα κέρδη που καταγράφτηκαν στα σημαντικότερα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια την Παρασκευή, με τον τεχνολογικόκλάδο να «σέρνει το χορό», παρά τα όποια απογοητευτικά εταιρικά αποτελέσματα που είδαν το φως της δημοσιότητας. Οι τηλεπικοινωνίες και ο ενεργειακός κλάδος προσέθεσαν στις ανοδικές τάσεις.
Η χθεσινή προαναγγελία της Ericsson για μεγαλύτερες των αναμενόμενων ζημιές το γ τρίμηνο δεν εμπόδισε την μεοτχή της να κερδίσει σήμερα περίπου 11%, γεγονόςπου επέδρασε θετικά στη Nokia και στην Alcatel.Η STMicroelectronics καθώς και η Philips βγήκαν επίσης ευνοημένες, όπως άλλωστε και η France Telecom,ηDeutsche Telekom και η Vodafone.
Οι πετρελαϊκές εταιρείες, όπως η ΒΡ, η Shell Transport & Trading, η Royal Dutch Petroleum και η ΤotalFinaElf ενισχύθηκαν, καθώς οι τιμές του πετρελαίου έχουν σταθεροποιηθεί και αναμένεται σύντομα περικοπή της παραγωγής από τα κράτη-μέλη του ΟΠΕΚ.
Σε αυτό το πλαίσιο, στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με άνοδο102,00 μονάδων (2,01%) στις 5.188,60. Στο Παρίσι, ο CAC 40 βρέθηκε 100,18 μονάδες υψηλότερα (2,29%), στις 4.478,63 και ο DAX στη Φρανκφούρτη είχε κέρδη65,12 μονάδων (1,38%) στις 4.780,72. Ο DJ Euro Stoxx 50 ενισχύθηκε 2,32% και ο πανευρωπαϊκός FTSE Eurotop 100 κατά 2,4%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Χωρίς τον «αποδιοπομπαίο τράγο» Όρμπαν, ίσως ήρθε η ώρα για την ΕΕ να φτάσει στην ρίζα των προβλημάτων της
- Βαλένθια-Χιρόνα 2-1: Βαθιά ανάσα οι «νυχτερίδες»
- Ο Βασίλης Κικίλιας κρούει κώδωνα κινδύνου για την κρίση στο Ορμουζ και το κόστος της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
