
Με κέρδη έκλεισαν Nasdaq και Dow Jones την Πέμπτη
Με κέρδη έκλεισε τελικά την Πέμπτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, καθώς οι επενδυτές «ξεπέρασαν» τα αρνητικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αμερικανική οικονομία, προεξοφλώντας μια νέα μείωση των επιτοκίων από τη Fed.
27
Με κέρδη έκλεισε τελικά την Πέμπτη η αμερικανική χρηματιστηριακή αγορά, με τον Nasdaq να ενισχύεται κατά 2,53% (43,79 μονάδες) στις 1.775,33μονάδες και τον Dow Jones να σημειώνει άνοδο 1,25% (117,28 μονάδες) και να διαμορφώνεται στις 9.462,90.
Ο Standard & Poors 500 «σκαρφάλωσε» υψηλότερα κατά 1,16% στις1.097,81 μονάδες, αν και νωρίτερα υποχωρούσε έως και 1,8%.
Ο Nasdaq ενισχύθηκε για πέμπτη συνεδρίαση στις τελευταίες έξι, αν και ενδοσυνεδριακά υποχώρησε έως και 2,8%, με «οδηγό» τις μετοχές των Qualcomm, Xilinxκαι Intel, εν μέσω αισιοδοξίας ότι οι τεχνολογικές δαπάνες θα ανακάμψουν μέσα στο 2002.
«Κάθε φορά που ηαγορά προσπαθεί να ξεπουλήσει, βρίσκει αγοραστές» δήλωσε στο Bloomberg ο διαχειριστής της Credit Suisse Asset Management, Στάνλεϊ Νάμπι. «Οι επενδυτές ξέρουν ότι το 2001 είναι άσχημο και ότι το 2002 δεν θα είναι υπέροχο και έτσι αγοράζουν για το 2003» πρόσθεσε.
Μολονότι η αγορά κατέγραφε σημαντικές απώλειες έως το μέσο της συνεδρίασης, έπειτα από την ανακοίνωση ότι οι παραγγελίες διαρκών καταναλωτικών αγαθών μειώθηκαν το Σεπτέμβριο, στη συνέχεια ανέκαμψε, καθώς οι επενδυτές στοιχηματίζουν ότι τα χειρότερα έχουν περάσει.
«Τα οικονομικά νέα που έχουμε προεξοφλήσει είναι αρνητικά καιτα περισσότερα από αυτά έχουν ήδη περάσειστις τιμές των μετοχών»επισημαίνει ο διαχειριστής τηςΙNG Pilgrim Investments, Χάουαρντ Κόρνμπλου.
Πτώση στην Ευρώπη
Στις ευρωπαϊκές αγορές, ο DJ Europe Stoxx 50 υποχώρησε κατά 1,88% στις3.490,51 μονάδες, καθοδηγούμενος από τις μετοχές των Credit Suisse, Nokia καιDaimlerChrysler.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε χαμηλότερα κατά 1,57% στις5.086,60 μονάδες, στο Παρίσι ο CAC 40 σημείωσε πτώση 2,41% και διαμορφώθηκε στις4.378,45 μονάδεςκαι στη Φρανκφούρτη ο DAX «γλίστρισε» χαμηλότερα κατά 2% στις4.715,60 μονάδες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Βαλένθια-Χιρόνα 2-1: Βαθιά ανάσα οι «νυχτερίδες»
- Ο Βασίλης Κικίλιας κρούει κώδωνα κινδύνου για την κρίση στο Ορμουζ και το κόστος της πράσινης μετάβασης στη ναυτιλία
- ΗΠΑ: Η υπόθεση των αγνοούμενων επιστημόνων φτάνει από το ίντερνετ στον Λευκό Οίκο – Θεωρία συνωμοσίας ή αποκάλυψη;
- ΠΑΟΚ – ΟΦΗ: O Mιχαηλίδης άνοιξε το σκορ για τον δικέφαλο, ισοφάρισε για τους Κρητικούς ο Φούντας (vid)
- Μάντσεστερ Σίτι – Σαουθάμπτον 2-1: Στον τελικό οι «πολίτες» με ανατροπή και με γκολ στο 83′ και στο 87′!
- Λίβανος: Στην κόψη του ξυραφιού η εκεχειρία – Χεζμπολάχ και Ισραήλ συνεχίζουν τις επιθέσεις – Θεατής η Βηρυτός
