
Με άνοδο 2,03% και σχετικά ικανοποιητικό τζίρο έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΑ
Έπειτα από μια ικανοποιητική συνεδρίαση με σταθερά ανοδικές τάσεις, ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών έκλεισε με κέρδη 2,03% και διαμορφώθηκε στις 2.350,53 μονάδες.
28
Έπειτα από μια ικανοποιητική συνεδρίαση με σταθερά ανοδικές τάσεις, ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνώνέκλεισε με κέρδη 2,03% και διαμορφώθηκε στις 2.350,53 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών έφτασε τα 132,7 εκατ. ευρώ ή 45,2 δισ. δραχμές.
Το επενδυτικό ενδιαφέρον για τα χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης κυρίως έδωσε και σήμερα ώθηση στην αγορά, με τις μετοχές των τραπεζών να πρωταγωνιστούν, βοηθώντας το γενικό δείκτη να σταθεροποιηθεί στην περιοχή των 2.350 μονάδων.
Ο FTSE/ASE 20 ενισχύθηκε κατά 2,27%, στις 1.314,51 μονάδες (χαμηλό ημέρας 1.297,21), ο FTSE/ASE Mid 40 σημείωσε άνοδο 3,21%και ο FTSE/ASE Small Cap 80 κατέγραψε κέρδη 2,17%.
Όλοι οι επιμέρους κλαδικοί δείκτες κινήθηκαν σε θετικό έδαφος. Τα μεγαλύτερα κέρδη σημείωσαν οι εταιρείες Ασφαλειών (6,64%) και οι εταιρείες Επενδύσεων (3,12%).
Τον υψηλότερο τζίρο συναλλαγών κατέγραψαν οι μετοχές του ΟΤΕ (+0,35% στις 5.868 δρχ.), της Sex Form (+2,49% στις 5.602 δρχ.) και της Πουλιάδης (+3,51% στις 1.206 δρχ.).
Από το σύνολο των μετοχών που διακινήθηκαν, 316 ενισχύθηκαν, 29 υποχώρησαν και 32 παρέμειναν αμετάβλητες.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
- Λουτσέσκου: «Σκοτεινή νύχτα, βραδιά ντροπής»
- Στο «πόδι» η Κρήτη: Οπαδοί του ΟΦΗ πανηγυρίζουν στο Ηράκλειο το Κύπελλο Ελλάδας (vid)
- Αυτή είναι η Χρυσή Βίβλος του Κυπέλλου Ελλάδας – Ο ΟΦΗ το πήρε δεύτερη φορά
- Ο ΟΦΗ ξανά Κυπελλούχος μετά από 39 χρόνια – Συγκίνηση και χαρά στην απονομή (vids)
- Ατλέτικο Μαδρίτης-Αθλέτικ Μπιλμπάο 3-2: Με τη σκέψη στην ‘Αρσεναλ, οι γηπεδούχοι έκαναν ανατροπή σε 5’

