
Η Ολυμπιακή Αεροπλοΐα πλειοψηφεί στο διαγωνισμό για τις άγονες γραμμές
Η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοψηφεί στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση εννέα τακτικών αεροπορικών γραμμών που έχει προκηρύξει το υπουργείο Μεταφορών.
27
Η Ολυμπιακή Αεροπλοϊα, σύμφωνα με πληροφορίες, πλειοψηφεί στο διαγωνισμό για την εκμετάλλευση εννέα τακτικών αεροπορικών γραμμών που έχει προκηρύξει το υπουργείο Μεταφορών.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η ελληνικών συμφερόντων αεροπορική εταιρεία Belavia με έδρα τα Δωδεκάνησα είχε υποβάλει δικαιολογητικά, τα οποία όμως κρίθηκαν μη επαρκή, με αποτέλεσμα να εκπέσει του διαγωνισμού.
Πρόκειται για τις αεροπορικές γραμμές Αθήνα – Αστυπάλαια, Αθήνα – Ικαρία, Αθήνα – Μήλο, Αθήνα – Σκύρο, Λήμνο – Μυτιλήνη, Χίο – Σάμο – Ρόδο, Θεσσαλονίκη – Σάμο, Θεσσαλονίκη – Χίο, Ρόδο – Κάρπαθο – Κάσο και Ρόδο – Καστελόριζο.
Είναι η πρώτη φορά που στη χώρα μας επιχειρείται η υλοποίηση «προγράμματος των άγονων γραμμών», η εκμετάλλευση δηλαδή τακτικών αεροπορικών γραμμών στο εσωτερικό υπό το καθεστώς επιβολής υποχρεώσεων παροχής δημόσιας υπηρεσίας που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.
Αεροπορικά δρομολόγια υπό το νέο καθεστώς θα αρχίσουν να εκτελούνται από τη χειμερινή περίοδο 2001 – 2002.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Βόμβα έξω από αστυνομικό τμήμα στο Μπέλφαστ της Βόρειας Ιρλανδίας (βίντεο)
- Μαζικές τρομοκρατικές επιθέσεις στην Κολομβία με 14 νεκρούς και 38 τραυματίες λίγο πριν τις εκλογές (βίντεο)
- Λίβανος: Νέα ισραηλινά πλήγματα στον νότο μετά την εντολή του Νετανιάχου – Πολίτες φεύγουν από τον νότο
- Πυροβολισμοί εναντίον αντιφασιστών στην Ιταλία, την επέτειο της Ημέρας της Απελευθέρωσης
- Οι παίκτες του ΟΦΗ έκαναν pasillo, οι οπαδοί του ΠΑΟΚ αποδοκίμαζαν! (vid)
- Κόντης: «Συγκλονιστικό επίτευγμα για τον ΟΦΗ – Του χρόνου να κάνουμε κάτι μεγάλο» (vid)
