Ετήσιο πρόστιμο θα πληρώνουν οι οδηγοί ενεργοβόρων αυτοκινήτων στη Γαλλία
Την περαιτέρω διεύρυνση ενός μέτρου το οποίο τέθηκε σε ισχύ πέρυσι ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος Υπουργός Περιβάλλοντος.
Πρόστιμα περιμένουν στο εξής τους Γάλλους οδηγούς που θα προτιμήσουν ένα ενεργοβόρο όχημα, σύμφωνα με δηλώσεις του Γάλλου υπουργού περιβάλλοντος, Jean Louis Borloo στην γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Το εν λόγω μέτρο, θα ενταχθεί στο επονομαζόμενο σύστημα bonus malus το οποίο η Γαλλία έθεσε σε ισχύ πέρυσι, προκειμένου να ενθαρρύνει τους καταναλωτές να αγοράζουν αυτοκίνητα με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και κατ΄επέκταση με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.
Το σύστημα αυτό προέβλεπε οικονομική επιβάρυνση που κυμαίνεται μεταξύ 200 και 2.600 ευρώ για τους αγοραστές ενεργοβόρων οχημάτων ενώ πριμοδοτούσε με bonus από 200 εως 1.000 ευρώ αυτούς που προτιμούν φιλικότερα προς το περιβάλλον αυτοκίνητα.
Ο Γάλλος υπουργός έκανε λόγο για διεύρυνση του μέτρου ώστε οι καταναλωτές που επιθυμούν ένα αυτοκίνητο που επιβαρύνει κατά πολύ το περιβάλλον να πληρώνουν κάθε χρόνο για την επιλογή τους και όχι μόνο κατά την αγορά του αυτοκινήτου όπως ίσχυε μέχρι τώρα.
Ο Jean Louis Borloo ανέφερε επίσης, ότι μέχρι στιγμής, τα μέτρα που έχουν ληφθέι από την γαλλική κυβέρνηση με στόχο να στρέψουν τους καταναλωτές προς οχήματα με χαμηλή κατνάλωση καυσίμου έχουν σημειώσει επιτυχία καθώς οι πωλήσεις των φιλικότερων προς το περιβάλλον αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί κατά 45% έναντι αυτών που διαθέτουν μεγάλου κυβισμού κινητήρες οι οποίες έχουν μειωθεί κατά 40 %.
- Κλοπ για εθνική Γερμανίας: «Τεράστια τιμή, όταν δεν θα με θέλετε θα φύγω χωρίς αποζημίωση» (pics)
- Σε δίκη ο «Φραπές» για το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης
- Θέλετε καλύτερο μισθό; Αυτές είναι οι πόλεις στις οποίες πρέπει να μεταναστεύσετε για καλύτερες αμοιβές
- Η αγκαλιά του Αρτέτα στον Τζόλη και το καλοσώρισμα από το σκυλάκι της Άρσεναλ (vid)
- Ισπανία: Εκτός ελέγχου πυρκαγιές γύρω από την Μαδρίτη
- Προσποιήθηκε τον λογιστή και άρπαξε κοσμήματα από ηλικιωμένη


