VW Golf VI: Στην Ευρώπη πριν το τέλος του 2008
Σχεδόν ένα χρόνο πριν την αντικατάσταση του Golf V, το κοινό περιμένει την επόμενη γενιά του ή στρέφεται στον ανταγωνισμό ενώ η VW αναζητά την στυλιστική λεπτομέρεια που θα κάνει την διαφορά.
Αυτές ίσως να μην είναι οι πρώτες φωτογραφίες που αφορούν στην έκτη γενιά του δημοφιλούς VW Golf. Είναι, όμως, σίγουρα οι πρώτες που απεικονίζουν ταυτόχρονα την τρίθυρη και την πεντάθυρη έκδοση κατά την διάρκεια δοκιμών εξέλιξης, στην έρημο της Καλιφόρνια.
Στις ΗΠΑ οι πωλήσεις του Golf εξελίσσονται ικανοποιητικά αλλά στην Ευρώπη εμφανίζουν κάμψη -με 179.049 μονάδες να έχουν πουληθεί το πρώτο πεντάμηνο του 2007 έναντι 184.399 μονάδων το αντίστοιχο χρονικό διάστημα το 2006- ενώ ο χρόνος κατασκευής του αυτοκινήτου είναι μεγαλύτερος ή και σχεδόν διπλάσιος από εκείνον που απαιτείται για άλλα μοντέλα της κατηγορίας του.
Εσωτερικές πληροφορίες αναφέρουν ότι η διοίκηση του γερμανικού ομίλου έχει δώσει σαφείς οδηγίες για απλούστευση της διαδικασίας παραγωγής και για μείωση του χρόνου συναρμολόγησης της επόμενης γενιάς Golf, η οποία θα βασίζεται στην υπάρχουσα αλλά αναβαθμισμένη πλατφόρμα του σημερινού μοντέλου.
Δεδομένη επίσης πρέπει να θεωρείται τόσο η προσπάθεια μείωσης του κόστους παραγωγής όσο και η επιθυμία για ένα Golf περισσότερο συναρπαστικό από πλευράς εμφάνισης με πιο επιθετικά χαρακτηριστικά.
Οι ίδιες πληροφορίες αφήνουν να εννοηθεί ότι το Golf VI θα είναι διαθέσιμο στην ευρωπαϊκή αγορά το δεύτερο εξάμηνο του 2008, αρκετούς μήνες πριν διατεθεί εκτός γηραιάς ηπείρου.
AUTOMEDIA
- «Young Sherlock»: Ο Γκάι Ρίτσι αναπλάθει τον Σέρλοκ Χολμς ως έφηβο ντετέκτιβ σε νέα σειρά μυστηρίου
- Πούτιν: Δηλώνει ότι θα εξετάσει την υπόθεση του Γάλλου Λοράν Βινατιέ που είναι φυλακισμένος στη Ρωσία
- Ο Ολυμπιακός ανακοίνωσε την Κένια Καρκάσες με ένα εντυπωσιακό βίντεο
- Γιατί δεν προχωρούν οι εκταφές των θυμάτων στα Τέμπη – Τι λένε οι Αρχές για τα εργαστήρια και ο ρόλος των τεχνικών συμβούλων
- Γάζα: Για «αποδεκτά από όλες τις πλευρές κράτη» μιλά ο Ρούμπιο για τη Διεθνή Δύναμη Σταθεροποίησης
- FIFA: Οι 16 Ευρωπαίοι διαιτητές που είναι υποψήφιοι για το Μουντιάλ 2026


