Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες από το μελλοντικό Seat Ibiza το οποίο βρίσκεται ήδη σε διαδικασία χειμερινών δοκιμών εξέλιξης, παρά το γεγονός ότι οι πληροφορίες προβλέπουν πως δεν πρόκειται να λανσαρισθεί στην ευρωπαϊκή αγορά πριν το καλοκαίρι του 2009.



Στις νυχτερινές… βόλτες που πραγματοποίησε τα προηγούμενα βράδια στην Ελβετία το νέο Ibiza, διακρίνεται αρκετά καθαρά το εμπρός μέρος του με τον επανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, τα νέα φωτιστικά σώματα, την καινούργια γρίλια και την υπό κλίση πλευρική γραμμή στις δύο πίσω πόρτες.



Οι εξωτερικές διαστάσεις φαίνεται ότι έχουν αυξηθεί σημαντικά ενώ οι πλευρικές επιφάνειες διατηρούν μια χαλαρή σχεδιαστική συνάφεια με τα μεγαλύτερα Leon, Altea και Toledo.



Παρά το γεγονός ότι οι φωτογραφίες απεικονίζουν την πεντάθυρη έκδοση, το νέο Ibiza θα είναι ασφαλώς διαθέσιμο και ως τρίθυρο ενώ το λανσάρισμα των απλών εκδόσεων θα ακολουθήσουν οι Cupra και FR. Ωστόσο, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για το αν θα υπάρξει τετράθυρη -sedan- έκδοση με τα διακριτικά Cordoba ή άλλα.



Σε επίπεδο κινητήρων η γκάμα αναμένεται να περιλαμβάνει μοτέρ βενζίνης ισχύος 70 ως 110 ίππων, με τα FR και Cupra να αποδίδουν 150 και 180 ίππους αντίστοιχα, όπως ισχύει σήμερα. Παράλληλα θα υπάρχουν diesel μοτέρ 70, 80 ή 100 ίππων αλλά και diesel εκδόσεις FR και Cupra με 130 και 160 ίππους αντίστοιχα.


AUTOMEDIA