Είναι η πρώτη φορά που η δεύτερη γενιά του Opel Meriva εμφανίζεται χωρίς ίχνος καμουφλάζ στο αμάξωμά του, επιτρέποντας την εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων για το σχεδιασμό του αμαξώματός του.



H πολυχρηστική πρόταση της γερμανικής φίρμας εγκαταλείπει τα συντηρητικά πρότυπα του παρελθόντος, υιοθετώντας αρκετά από σχεδιαστικά στοιχεία που συναντά κανείς στο νέο Astra και στο Insignia.



Παρόλα αυτά, η σημαντικότερη καινοτομία που παρουσιάζει το ενός όγκου αμάξωμα του νέου Meriva έχει να κάνει με τις πίσω πόρτες, οι οποίες ανοίγουν με αντίθετη φορά διευκολύνοντας την είσοδο των επιβατών στην πίσω σειρά καθισμάτων.



Στα πλεονεκτήματα του αυτοκινήτου έρχονται να προστεθούν οι προηγμένοι κινητήρες βενζίνης που θα προέρχονται από την γκάμα του Astra, αποδίδοντας από 1.400 κ.εκ. ως και 140 ίππους.



Το πολυμορφικό Opel θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2010 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, αντικαθιστώντας -έστω και καθυστερημένα- το μέχρι σήμερα γνωστό μοντέλο.

Auto Express