Η BMW M6 έχασε την οροφή της
Μετά την επικράτηση της BMW στην Coupe κατηγορία, έφτασε η ώρα των Convertible. To ρολόι δείχνει -μόνιμα- Μ6 Cabrio!
Μετά την αποκάλυψη της M6 Coupe στην έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης, τον Μάρτιο, πλησιάζει η ώρα του ανοιχτού ονείρου το οποίο βασίζεται στο γερμανικό coupe. Η M6 Cabriolet αναμένεται να τοποθετηθεί στα σημεία πώλησης των γερμανικών αυτοκινήτων το 2006, εξοπλισμένη με τον ελαφρύ, high-tech V10 κινητήρα των 5,0 λίτρων, ισχύος 507 ίππων και ροπής 520Nm που τοποθετείται στην coupe έκδοση αλλά και στην τετράθυρη M5.
Παρά το επιπλέον βάρος της M6 Cabriolet, λόγω των απαραίτητων ενισχύσεων στο αμάξωμα, οι επιδόσεις της κάθε άλλο παρά ευκαταφρόνητες είναι καθώς η διαδικασία επιτάχυνσης από στάση (0-100χλμ./ώρα) διαρκεί λιγότερο από πέντε δευτερόλεπτα.
Η μεταφορά της κίνησης στους πίσω τροχούς γίνεται μέσω του χειροκίνητου επτατάχυτου κιβωτίου SMG ενώ στο βασικό εξοπλισμό ανήκει και το τροποποιημένο σύστημα ευστάθειας DSC -το οποίο θα επιτρέπει λίγη περισσότερη υπερστροφή-, ο ηλεκτρονικός έλεγχος της απόσβεσης των αμορτισέρ, το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο -ανάλογα με την ταχύτητα- διαφορικό, η ρύθμιση της υποβοήθησης του τιμονιού από την «Μ» και ο διακόπτης για τη μεταβολή της απόκρισης του γκαζιού.
Οι σχεδιαστικές λεπτομέρειες που διαχωρίζουν την M6 Cabriolet από την απλή ανοιχτή έκδοση εντοπίζονται στο μεγάλο μπροστινό αεραγωγό, στα πιο τονισμένα φτερά και πλευρικά μαρσπιέ, στην πίσω αεροτομή, στις δύο απολήξεις της εξάτμισης και στα αποκλειστικά εξωτερικά χρώματα των «Μ» εκδόσεων.
Όσο για τον εξοπλισμό της, περιλαμβάνει τα πάντα μεταξύ των οποίων και τα πλήρως ρυθμιζόμενα δερμάτινα sport καθίσματα και το σύστημα απεικόνισης πληροφοριών στο παρμπρίζ του αυτοκινήτου (head-up display).
AUTOMEDIA
- Προβληματίζει ο πληθωρισμός στην Ελλάδα – Τρίτος υψηλότερος στην ευρωζώνη τον Ιανουάριο
- ΗΠΑ – Ιράν: Το πλαίσιο συμφωνίας που πρότειναν οι διαμεσολαβητές – Το «αγκάθι» του εμπλουτισμού ουρανίου
- Solobasket: «Ο Παναθηναϊκός ετοιμάζει κίνηση που θα… ταρακουνήσει την Ευρώπη»
- 5+1 Επιτραπέζια παιχνίδια για βραδιές στο σπίτι
- Πολ Μεσκάλ στο Hamnet – Γιατί ένας βάρδος του 1596 φοράει αυτό το σύγχρονο σκουλαρίκι-κρίκο;
- Απαγορευτικό: Ακυρώσεις δρομολογίων και καθυστερήσεις στα λιμάνια της Αττικής λόγω θυελλωδών ανέμων
- Ο Γιαμπουσέλε αποχωρεί από τους Νικς και βάζει… φωτιά στη Euroleague
- Ακίνητα: Έρχονται νέες παρεμβάσεις για εξπρές μεταβιβάσεις
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 05.02.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/02/nick-martin-tIatBQ74-VE-unsplash-1-315x220.jpg)






























































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442