Η Alfa Romeo αναμένεται να επιστρέψει το 2005 στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής, συμπληρώνοντας δέκα χρόνια απουσίας. Ωστόσο, στο πλαίσιο της συνεργασίας GM-Fiat, τα μοντέλα της δε θα διατίθενται μέσω δικού της δικτύου διανομής αλλά μέσω των αντιπροσώπων των θυγατρικών της GM, Cadillac, Saab και ίσως αργότερα και των Chevrolet, Pontiac και Βuick.



Το πρώτο μοντέλο που θα κάνει την εμφάνισή του στις ΗΠΑ θα είναι η επόμενη γενιά Spider, ενώ θα ακολουθήσουν η 156 αλλά και η πολυτελής 166. Η ιταλική εταιρεία υπολογίζει το πρώτο έτος να διαθέσει 8.000 έως 10.000 Spider.



Η επιλογή των αντιπροσώπων που θα διαθέτουν τα τρία μοντέλα της Alfa Romeo θα εξαρτηθεί από την τοποθεσία. Ιδιαίτερης προσοχής θα τύχουν οι δύο ακτές των ΗΠΑ, η Πολιτεία του Τέξας και οι γειτονικές σε αυτήν πολιτείες.


auto.in.gr