Κλίμα αισιοδοξίας κυριαρχεί στη Volkswagen για τις πωλήσεις του Passat μετά την ανανέωση του μοντέλου. Η γερμανική εταιρεία φιλοδοξεί το νέο Passat να σημειώσει επιπλέον πωλήσεις 100.000 οχημάτων ετησίως, παρουσιάζοντας αύξηση κατά 25%.



Αν πραγματοποιηθούν οι προβλέψεις της VW, το Passat θα ξεπεράσει τα 490.000 οχήματα το επόμενο έτος σε σχέση με τις 390.000 πωλήσεις που αναμένεται να σημειωθούν το 2000.



Στη γερμανική αγορά η VW ευελπιστεί ότι οι πωλήσεις του μοντέλου θα φτάσουν στα 125.000 οχήματα για το επόμενο έτος. Επιπλέον, 110.000 μονάδες αναμένεται να πουληθούν στις ΗΠΑ, τη δεύτερη σε μέγεθος αγορά για το αυτοκίνητο. Για τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες προβλέπεται ότι το επόμενο έτος οι πωλήσεις Passat θα φτάσουν στα 240.000 μοντέλα.



Το μοντέλο της μεσαίας-μεγάλης κατηγορίας (Segment D) έχει ήδη αρχίσει να πωλείται στη Γαλλία, ενώ στη Γερμανία θα διατίθεται από τη δεύτερη εβδομάδα του μήνα. Οι πωλήσεις στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες θα αρχίσουν δύο εβδομάδες αργότερα, ενώ στη Βρετανία και στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο.

auto.in.gr