
Βρετανίδα δημοσιογράφος συνελήφθη στο Αφγανιστάν
Πήγαινε, χωρίς έγγραφα και άδεια εισόδου, να κάνει ρεπορτάζ στο Αφγανιστάν κι έπεσε στα χέρια των Ταλεμπάν· η Ιβόν Ρίντλεϊ -που εργάζεται στο βρετανικό όμιλο Τύπου της Express- πέρασε παρανόμως σε αφγανικό έδαφος και συνελήφθη την Παρασκευή.
29
Πήγαινε, χωρίς έγγραφα και άδεια εισόδου, να κάνει ρεπορτάζ στο Αφγανιστάν κι έπεσε στα χέρια των Ταλεμπάν· η Ιβόν Ρίντλεϊ -που εργάζεται στο βρετανικό όμιλο Τύπου της Express- πέρασε παρανόμως σε αφγανικό έδαφος και συνελήφθη την Παρασκευή.
Τη στιγμή της σύλληψής της, η δημοσιογράφος της London Express News δεν είχε μαζί της κανένα επίσημο έγγραφο που να βεβαιώνει πως είχε μπει νομίμως στο Αφγανιστάν -ούτε διαβατήριο ούτε ταξιδιωτικά χαρτιά.
Η Ρίντλεϊ -που, μαζί με τους δύο άνδρες συνοδούς της έπεσαν στα χέρια του καθεστώτος της Καμπούλ στο χωριό Ντουρ Μπάμπα, 60χλμ. ΝΑ της Τζαλαμπάντ- ήταν ντυμένη με την παραδοσιακή φορεσιά των γυναικών του Αφγανιστάν.
Οι Αρχές των Ταλεμπάν έχουν απαγορεύσει την είσοδο των δημοσιογράφων στη χώρα τους από την ώρα που βρέθηκαν στο επίκεντρο της κρίσης και έχουν εκδιώξει σχεδόν όλα τα ΜΜΕ από την επικράτειά του.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Δένδιας: Σε μια περίοδο πολλαπλών προκλήσεων, η ΕΕ οφείλει να είναι «ασπίδα» απέναντι σε κάθε απειλή κατά των κρατών-μελών της
- Τελευταίο σταθμός σήμερα η Θεσσαλονίκη πριν το Συνέδριο της ΝΔ – Ομιλίες Μητσοτάκη και Δένδια
- Μήνυμα Τασούλα για την Ημέρα της Ευρώπης: Η ΕΕ παραμένει κορυφαίο εγχείρημα ειρηνικής συνεργασίας και προόδου των λαών
- Ο Παναθηναϊκός θα πάει στη Βαλένθια με στόχο κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ (vids)
- Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Στα Κανάρια μεταβαίνει ο ΠΟΥ για την απομάκρυνση των επιβατών του MV Hondius
- KKE για τα 81 χρόνια από το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου: Βαδίζουμε στις αναμετρήσεις τού αύριο πιο έμπειροι

