
Δεν είναι υποχρεωτική η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων, κατά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή
Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων δεν είναι υποχρέωση που επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της φορολογικής εναρμόνισης, διαβεβαίωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντησή της στον ευρωβουλευτή Αλέκο Αλαβάνο.
28
Η κατάργηση των φόρων υπέρ τρίτων δεν είναι υποχρέωση που επιβάλλεται από την ΕΕ στο πλαίσιο της φορολογικής εναρμόνισης, διαβεβαίωσε την Παρασκευή η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε απάντησή της στον ευρωβουλευτή Αλέκο Αλαβάνο.
Στην ερώτησή του ο Έλληνας ευρωβουλευτής έκανε αναφορά «σε δημοσιεύματα που συνοδεύονται και από δηλώσεις υπουργών, τα οποία ανέφεραν ότι οι λεγόμενοι
φόροι υπέρ τρίτων παραβιάζουν την κοινοτική νομοθεσία και πρέπει να
καταργηθούν».
Στην απάντησή του ο αρμόδιος Επίτροπος Φ.Μπολκενστάιν διευκρινίζει ότι όλα
αυτά τα δημοσιεύματα αναφέρονται σε «μια δικαστική υπόθεση, η οποία επί του
παρόντος εκκρεμεί ενώπιον του ευρωπαϊκού Δικαστηρίου. Η υπόθεση αφορά εισφορές υπέρ του κοινωνικού ταμείου δικηγόρων, εφόσον επιβάλλονται κατά τη σύσταση επιχείρησης ή κατά την αύξηση του κεφαλαίου της».
«Η Επιτροπή θεωρεί ότι οι εν λόγω εισφορές είναι αντίθετες με το άρθρο 10 της Οδηγίας 69/335/ΕΟΚ του Συμβουλίου περί έμμεσων φόρων των επιβαλλόμενων επί των συγκεντρώσεων κεφαλαίων», συνέχισε ο Ολλανδός επίτροπος.
«Εκτός από το συγκεκριμένο ζήτημα όσον αφορά τους φορολογικούς κανόνες, οι οποίοι εναρμονίζονται σε κοινοτικό επίπεδο, τα κράτη – μέλη είναι ελεύθερα να επιλέγουν τις φορολογικές πολιτικές που θεωρούν ως πλέον κατάλληλες, στις οποίες περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση οργανισμών με φόρους υπέρ τρίτων. Οι φορολογικές αυτές πολιτικές θα πρέπει ωστόσο να τηρούν τις γενικές αρχές του κοινοτικού δικαίου», διευκρίνισε ο κ. Μπολκενστάιν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Καρυστιανού: Αστεία τα περί ρωσικής επιρροής – Όποτε γίνουν εκλογές είμαστε πανέτοιμοι
- Δασμοί 2.0: Αναζωπύρωση του εμπορικού πολέμου από τον Τραμπ – Ποιες χώρες μπήκαν στο στόχαστρο, οι αντιδράσεις
- Ο Τζόνι Ντεπ αποκαλύπτει τον εσωτερικό του Σκρουτζ στο νέο τρέιλερ του «Ebenezer»
- Βίντεο της Άρσεναλ με την πρώτη μέρα του Τζόλη… μέσα από τα μάτια του (vid)
- Καύσωνας και φωτιές: Ισπανία και Γαλλία στο έλεος των πυρκαγιών – Χιλιάδες κόσμος έχει απομακρυνθεί από τα σπίτια του
- Αναβολή λόγω καιρού στη δοκιμαστική εκτόξευση του Starship

