Καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και χάπενινγκ για την ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
Εκατόν πέντε δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν, το Σάββατο, στην ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, με κεντρικό σύνθημα «Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο στους πολίτες». Δεκάδες εκδηλώσεις οργανώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την πλατεία Κοτζιά, ενώ υπήρξε και ένα περιφερόμενο νεανικό φεστιβάλ.
37
Εκατόν πέντε δήμοι σε ολόκληρη τη χώρα συμμετείχαν, το Σάββατο, στην ευρωπαϊκή ημέρα χωρίς αυτοκίνητο, με κεντρικό σύνθημα «Κόκκινο στα ΙΧ, πράσινο στους πολίτες». Δεκάδες εκδηλώσεις οργανώθηκαν στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας, με επίκεντρο τον πεζόδρομο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου αλλά και το Σύνταγμα, το Μοναστηράκι, την πλατεία Κοτζιά, ενώ υπήρξε και ένα περιφερόμενο νεανικό φεστιβάλ.
Η μετακίνηση των πολιτών με τα αστικά μέσα μεταφοράς σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ήταν δωρεάν, ενώ στην πρωτεύουσα κλειστοί για την κυκλοφορία των αυτοκινήτων ήταν οι δρόμοι του ιστορικού κέντρου, η Σταδίου, η Αθηνάς, η Αποστόλου Παύλου, η Ερμού και η Βασ. Όλγας.
Οι εκδηλώσεις που προγραμματίστηκαν διαπνέονταν από νεανικότητα, δημιουργικότητα και πρωτοτυπία και απευθύνονταν τόσο στο νεανικό κοινό όσο και στους ανθρώπους μεγαλύτερης ηλικίας. Καλεσμένοι ήταν όλοι οι κάτοικοι και οι επισκέπτες των δήμων της Αττικής, οι οποίοι συμμετείχαν και στις καλλιτεχνικές μουσικές και εικαστικές δραστηριότητες.
Η έναρξη των εκδηλώσεων έγινε στις 10 το πρωί, στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου, από τον υπουργό Περιβάλλοντος Κώστα Λαλιώτη. Σε καμβάδες που βρίσκονταν στο χώρο των εκδηλώσεων, από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν τα γκράφιτι, ενώ μοιράστηκαν μπλουζάκια και καπελάκια.
Στο πρόγραμμα περιλαμβάνονταν μουσικές εκδηλώσεις αλλά και μοίρασμα ποδηλάτων στον πεζόδρομο Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Παράλληλα, υπήρξε ένα περιφερόμενο νεανικό φεστιβάλ σε ολόκληρο το κέντρο της Αθήνας, όλη την ημέρα.
Εξάλλου, πραγματοποιήθηκαν εκδηλώσεις που συμπλήρωσαν την παρέλαση του μετακινούμενου νεανικού φεστιβάλ με θέμα: «Αυτοκίνητο – Κυκλοφορία – Οικολογία – Περιβάλλον».
Διάφοροι ξυλοπόδαροι, κλόουν, ζογκλέρ, «ντυμένοι» με εξαρτήματα αυτοκινήτων, ψυχαγώγησαν και σατίρισαν την καθημερινότητα στους δρόμους.
Οι διάφορες εκδηλώσεις μεταδόθηκαν σε όλο τον κόσμο μέσα από το Διαδίκτυο, στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://fab.gr.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ
- Αποχαιρετισμός στη Μαίρη Θεοδωροπούλου
- Ένα εκατομμύριο γυναίκες χάνουν την πρόσβαση στην ανθρωπιστική βοήθεια, σύμφωνα με τον ΟΗΕ
- Φωτιά στο Σισμανόγλειο: Στην Ευελπίδων ο 76χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό
- Το σπάνιο επίτευγμα από Μέσι και Εμπαπέ με διαφορά δύο ημερών: Έχει συμβεί τέσσερις φορές σε 60 χρόνια (pic, vids)
- Το Σάββατο 11 Ιουνίου θα επαναλειτουργήσει η Γέφυρα Μανωλά
- Θεσαλονίκη: Τι λέει η Ryanair για το σπασμένο παράθυρο αεροσκάφους σε πτήση της
- Η επιδημία του Έμπολα στο Κονγκό εξακολουθεί να εξαπλώνεται «αόρατα», σύμφωνα με τον ΠΟΥ
- Ενεργοποιείται μόνιμο πλαίσιο ενίσχυσης των Εθελοντικών Οργανώσεων Πολιτικής Προστασίας
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις




![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-150x85.webp)
![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 10.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/mindaugas-vitkus-ju-dVR1jkmE-unsplash-315x220.jpg)


































![Πολωνία: Μια 5χρονη έμεινε μόνη της στην αποβάθρα όταν το τρένο έφυγε με την οικογένειά της [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/uid_e04b5d44fc204a1bb9eae4b486e5a850_width_1200_play_0_pos_0_gs_0_height_675-315x220.webp)


















Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442