Τους όρους για το «ναι» στο χτύπημα του ΝΑΤΟ διευκρινίζουν οι υπουργοί Εξωτερικών και Αμυνας
Οι Αμερικανοί θα αρχίσουν μια συζήτηση μακράς διαρκείας για την αναθεώρηση της πολιτικής όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ για ενεργοποίηση του άρθρου 5. Ο υπουργός Αμυνας, από την πλευρά του, ζητά να μην υπάρξει «διολίσθηση σε τυφλά χτυπήματα ως πολιτική συνολικής αντίδρασης».
Οι Αμερικανοί θα αρχίσουν μια συζήτηση μακράς διαρκείας για την αναθεώρηση της πολιτικής όπως την ξέραμε μέχρι τώρα, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών και επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα τιμήσει τη δέσμευσή της στο ΝΑΤΟ για ενεργοποίηση του άρθρου 5. Ο υπουργός Αμυνας, από την πλευρά του, ζητά να μην υπάρξει «διολίσθηση σε τυφλά χτυπήματα ως πολιτική συνολικής αντίδρασης».
Σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, ο υπουργός Εξωτερικών δηλώνει ότι οι ΗΠΑ πρέπει να διαβουλευθούν με τους συμμάχους πριν από την απόφαση να απαντήσουν με στρατιωτική επιχείρηση στην τρομοκρατική επίθεση, διευκρινίζοντας τις παραμέτρους που θα ισχύσουν μετά την ενεργοποίηση του άρθρου 5 του καταστατικού του ΝΑΤΟ περί συνδρομής σε συμμαχική χώρα που δέχεται επίθεση.
Στο πλαίσιο που θα διαμορφωθεί μια κοινή θέση και αποσαφηνιστούν όλες οι πτυχές της επιχείρησης, η Ελλάδα θα συμμετέχει αποφασιστικά σε ότι αποφασιστεί, επισημαίνει ο κ. Παπανδρέου.
«Οι Αμερικανοί θα αρχίσουν μια συζήτηση μακράς διάρκειας τόσο στο εσωτερικό τους όσο και με τη διεθνή κοινότητα για την αναθεώρηση της πολιτικής όπως την ξέραμε μέχρι τώρα» δηλώνει, για να προσθέσει ότι «το μεγάλο ζητούμενο παγκοσμίως είναι μέσα στο πλαίσιο αναθεώρησης της ισχύουσας πολιτικής και οπτικής να υπάρξουν μεν καλύτεροι και αποτελεσματικότεροι έλεγχοι που θα εμπεδώσουν ένα αίσθημα ασφάλειας των πολιτών, αλλά και να προστατευθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα που αποτελούν κατακτήσεις για όλο τον πολιτισμένο κόσμο».
Την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα επιχειρήσουν μόνες τους την πρώτη αντίδραση στο τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου εκφράζει, από την πλευρά του, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας Ακης Τσοχατζόπουλος, σε συνέντευξή του στην ίδια εφημερίδα.
«Για να υπάρξει χτύπημα στο Αφγανιστάν, θα πρέπει να υπάρξουν στοιχεία ότι το Αφγανιστάν έχει σχέση και στήριξε αυτούς που ενήργησαν. Πρέπει να αποφευχθεί πιθανή διολίσθηση σε τυφλά χτυπήματα ως πολιτική συνολικής αντίδρασης» τονίζει ο υπουργός Αμυνας. Σε ό,τι αφορά στο ΝΑΤΟ θεωρεί ότι πρέπει να υπάρξουν διαδικασίες συζήτησης και απόφασης από όλους μαζί τους συμμάχους.
Ο κ. Τσοχατζόπουος εκφράζει ακόμη την εκτίμηση ότι οι ΗΠΑ θα ασκήσουν μεγαλύτερες πιέσεις για να επιλυθούν το Κυπριακό και το Μεσανατολικό.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.