Εκατό εκατομμύρια φυτά θα δώσουν ανάσα στην Αττική μέχρι το 2004
Εκατό εκατομμύρια φυτά σε έκταση 100.000 στρεμμάτων θα φυτευτούν έως το 2004, με βάση όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να διπλασιαστούν οι χώροι πρασίνου στην Αττική.
Εκατό εκατομμύρια φυτά σε έκταση 100.000 στρεμμάτων θα φυτευτούν έως το 2004, με βάση όσα ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Κώστας Λαλιώτης. Στόχος, σύμφωνα με τον υπουργό, είναι να διπλασιαστούν οι χώροι πρασίνου στην Αττική.
Σε συνεργασία με το υπουργείο Γεωργίας και με τους ΟΤΑ, οι φυτεύσεις θα κατανεμηθούν στους έξι ολυμπιακούς πόλους και στα 14 ολυμπιακά έργα, στα μεγάλα έργα υποδομής, όπως η Αττική οδός και το αεροδρόμιο, σε 60 σημεία στην πόλη και θα συνοδεύονται από ευρείες αναπλάσεις χώρων.
Ακόμα και οι ταράτσες των κτιρίων αναμένεται να «πρασινίσουν», αρχικά των δημόσιων και σε δεύτερη φάση των ιδιωτικών, ώστε να σταματήσουν να λειτουργούν ως θερμοσυσσωρευτές. Το πρόγραμμα φύτευσης πρασίνου έχει συνολικό προϋπολογισμό 40 δισ. δραχμές και θα χρησιμοποιηθούν 3,3 εκατ. δένδρα, 14,2 εκατ. θάμνοι, 16 εκατ. ανθόφυτα, 57 εκατ. φυτά εδαφοκάλυψης και 10,5 εκατ. φυτά άλλων ειδών.
Στις περιοχές όπου θα γίνουν οι φυτεύσεις περιλαμβάνονται ο Μαραθώνας, η διαδρομή από το Φάληρο μέχρι τη Βουλιαγμένη και το λιμάνι του Πειραιά, οι μεγάλες λεωφόροι της Αθήνας (Πανεπιστημίου, Ακαδημίας, Πειραιώς, Καβάλας, Κηφισού κ.λπ.) και σημεία του ιστορικού κέντρου.
Το συγκρότημα θα παρουσιάσει ζωντανά το νέο του άλμπουμ «Οργή Λαού» καθώς και τραγούδια μέσα από όλη του τη δισκογραφία, όπου συχνά πρωταγωνιστούν οι στίχοι σπουδαίων Ελλήνων ποιητών.
Ο Αργύρης Μπακιρτζής και οι Χειμερινοί Κολυμβητές επιστρέφουν στον λόφο του Φιλοπάππου, με τα τραγούδια τους αλλά και τις ιστορίες που κάνουν κάθε φορά αυτή τη συνάντηση μοναδική.