
Αλλαγές στα σχέδια ασφαλείας των Αγώνων του 2004 μετά τα χτυπήματα ζητούν οι Αμερικανοί
Όλα τα σχέδια ασφαλείας, που έχουν καταρτιστεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, θα πρέπει να επανεκτιμηθούν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Αυτοί εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το «φάντασμα« της 17 Νοέμβρη.
25
Όλα τα σχέδια ασφαλείας, που έχουν καταρτιστεί για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας το 2004, θα πρέπει να επανεκτιμηθούν μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις σε Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον. Αυτοί εκτιμούν Αμερικανοί αξιωματούχοι, οι οποίοι φέρνουν ξανά στο προσκήνιο το «φάντασμα« της 17 Νοέμβρη.
Σύμφωνα με τους Αμερικανούς, το σχέδιο ασφαλείας των 600 εκατ. δολαρίων (240 δισ. δρχ.) που έχει καταρτιστεί από την Οργανωτική Επιτροπή «Αθήνα 2004» και την ελληνική κυβέρνηση για τους Αγώνες, τους οποίους αναμένεται να παρακολουθήσουν πάνω από επτά εκατομμύρια άνθρωποι -χιλιάδες αθλητές και αξιωματούχοι-, θα πρέπει να επανεξεταστεί.
Τονίζουν δε ότι στην Ελλάδα ήδη δρα η διαβόητη τρομοκρατική οργάνωση 17Ν, η οποία ευθύνεται για 22 θανάτους από το 1975, αλλά εκφράζουν φόβους ότι οι ελληνικές διωκτικές Αρχές έχουν επικεντρώσει την προσοχή τους μόνο στις εγχώριες οργανώσεις και δεν είναι κατάλληλα προετοιμασμένες για να αντιμετωπίσουν τρομοκρατικά χτυπήματα από το εξωτερικό.
Η εφημερίδα Το Βήμα αναφέρει ότι «η τρομοκρατία έχει περάσει σε ένα άλλο επίπεδο. Εάν μια υπερδύναμη όπως οι ΗΠΑ δεν μπορούν να προστατεύσουν τα σημαντικότερα κτίρια τους τότε πως είναι δυνατόν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα να προστατεύσει ους Ολυμπιακούς Αγώνες από καμικάζι που χρησιμοποιούν ως όπλο ένα Boeing 767».
«Είναι σίγουρο ότι τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα, τα οποία ξεπερνούν κάθε προηγούμενο, δημιουργούν νέα δεδομένα» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει να συνεργαστεί με τους συμμάχους της στο θέμα της τρομοκρατίας ενόψει και των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και πρόσθεσε ότι η Αθήνα θεωρεί ότι βάση για την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας πρέπει να είναι οι αρχές της ανοιχτής κοινωνίας, της δημοκρατίας, της ειρήνης και της οικονομικής σταθερότητας.
Εκτίμησε δε ότι είναι νωρίς να υπάρξει αναλυτική πρόγνωση για τις επιπτώσεις που θα έχει στον κόσμο η μαζική τρομοκρατική επίθεση κατά των ΗΠΑ. «Γνώμη μας ότι πρόκειται για την απαρχή αλλαγής στην παγκόσμια σκηνή που δεν μπορεί ακόμα να προσδιοριστεί με ακρίβεια» είπε ο κ. Ρέππας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Associated Press
- Άγιος Δημήτριος: Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την εξιχνίαση της δολοφονίας του 27χρονου
- Ο αποκλεισμός των ΗΠΑ στο Ιράν «αποκτά παγκόσμια διάσταση», δηλώνει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Χέγκσεθ
- Η τιμωρία της UEFA στον Πρεστιάνι για την ομοφοβική επίθεση στον Βινίσιους
- Αίγινα: Συνελήφθη 16χρονη που απείλησε με μαχαίρι συμμαθητές της
- Ο ΔΣΑ είναι αντίθετος σε αρνητικές συμπεριφορές στη δίκη για τα Τέμπη – Η αιχμή για «συγκεκριμένη δικηγόρο»
- Σοκ την Ουκρανία: Σκελετωμένοι στρατιώτες από έλλειψη τροφής – Ξήλωσαν ανώτατο διοικητή